Echtpaar Adriaenssen-de Spoelberch neemt leiding van Inventures II

inventuresCharles Adriaenssen en zijn echtgenote Diane de Spoelberch, een dochter van de Rijkste Belgische familie, pompen 5 miljoen euro in het investeringsvehikel Inventures II. Daarmee worden ze de grootste aandeelhouder van de holding die volgens duurzame normen fiscaal vriendelijk moet investeren in start ups. In hun sporen volgen nog andere Rijkste Belgen zoals de families de Mévius, de Liedekerke, Ackermans & van Haaren en Van Waeyenberge. Inventures II zal worden beheerd door MyMicroInvest. Het fonds krijgt een startkapitaal mee van 11,3 miljoen euro.Inventures II moet kleine beleggers toelaten indirect te beleggen in start ups op een fiscaal aantrekkelijke manier. Tot op vandaag kon dat fiscaal voordeel enkel worden bekomen door een rechtstreekse participatie in startende bedrijven. Nieuwe wetgeving zorgt er nu voor dat dit voordeel ook kan worden opgenomen via een fonds zoals Inventures II.

Het zijn grote jongens die het voortouw nemen van Inventures II. Bijna de helft van het startkapitaal komt van het echtpaar Adriaenssen-de Spoelberch. Jacques de Mévius, één van de drie AB Inbev families, staat voor één miljoen euro. Charles de Liedekerke is goed voor 0,6 miljoen euro. De Nederlandse Apodia International Holding, verbonden met Ackermans & van Haaren, is goed voor 0,3 miljoen euro, de familie Van Waeyenberge vertegenwoordigd door Giulla Van Waeyenberge, staat voor 0,1 miljoen euro. Het Waalse overheidsvehikel Sambrinvest brengt 2 miljoen euro aan. Nog bij de eerste aandeelhouders vinden we Françoise de Buck van Overstraeten terug en haar dochter Alexandra Kervyn de Volkaersbeke. Die laatste is gehuwd met Charles-Albert du Parc Locmaria.

MyMicroInvest is specialist in het aantrekken van particuliere investeerders en duurzaam beleggen. Het bedrijf investeerde momenteel al 31 miljoen euro in 58 bedrijven via 36.084 investeerders. Met Inventures II heeft het de ambitie tot 50 miljoen euro op te halen.