De eindrace naar het Antwerpse Kievitplein is ingezet

kievitplein_Binnenkort wordt bekend of Christian Van Thillo er in slaagt de nieuwe hoofdzetel van zijn mediabedrijf De Persgroep in te planten in hartje Antwerpen, nabij het Centraal Station. Inzet vormt het Kievitplein, een locatie waar de stad Antwerpen een bouwblok te koop stelt van 1.900 vierkante meter. Er zijn drie biedingen binnen voor het project: De Persgroep, de vastgoedontwikkelaar Atenor en het architectenbureau Conix RDBM Architects, zo weet de krant De Tijd, zelf onderdeel van de Persgroep.

De Persgroep, onder meer bekend van Het Laatste Nieuws, Dag Allemaal en VTM maar ook van zijn Nederlandse investeringen, is momenteel nog gehuisvest in het Brabantse Kobbegem. Het bedrijf is daar uit zijn voegen gegroeid. Voor de beursgenoteerde vastgoedontwikkelaar Atenor is het Antwerps project de intrede op de Vlaamse markt. “Het is voor ons een logische stap. We zijn stedelijke ontwikkelaars. Projecten met groeipotentieel in grotere steden interesseren ons. Antwerpen en Gent beantwoorden aan dat profiel”, zegt Stéphan Sonneville, de CEO van Atenor in de krant. Atenor heeft projecten in Brussel, Wallonië, Luxemburg, Roemenië en Hongarije. De groep beschikt over een belangrijke troef. Eén van haar aandeelhouders is de familie Ackermans en Van Haaren, met hoofdzetel in Antwerpen. De derde kandidaat is het Antwerpse architectenbureau Conix RDBM Architects, een van de grotere Belgische bureaus met 65 medewerkers.



In de komende weken valt de beslissing wie de grond mag kopen. Binnen 24 maanden moet het project worden opgeleverd. De toewijzing is gekoppeld aan een wedstrijd waarbij de investering vooraf is vastgelegd op 5,3 miljoen euro.