Eric Domb houdt vast aan grootse bosplannen

Eric Domb, samen met Marc Coucke de eigenaar van het Waalse dierenpark Pairi Daiza, heeft zich borg gesteld voor het verwerven van de dure jachtrechten in het bos van Nassogne, goed voor 1.521 hectare. Ondertussen heeft de Pairi Daiza Foundation, die projecten ontwikkelt om de biodiversiteit te beschermen, haar interesse getoond voor het bos van Saint-Michel Freÿr in Saint-Hubert, dat grenst aan het bos van Nassogne, goed voor 1.200 tot 2.000 hectare. Het Waals Gewest, de eigenaar van het bos, werkt momenteel aan de publicatie van het lastenboek voor de exploitatie van Saint-Michel Freÿr.De vereniging Pro Nassonia betaalt 115 euro per hectare voor de jachtrechten van het bos van Nassogne of 176.000 euro per jaar en dat gedurende negen jaar. Dat opmerkelijk hoge bod werd ingediend door Michel Tondu, een inwoner van Nassogne en lid van de beweging Pro Nassonia. Maar volgens de Mediafin-kranten is Tondu een stroman voor Eric Domb. De zakenman stelde zich mee borg voor de huur van de jachtrechten.

Er komen bij het beheer van het bos een pak vaste kosten kijken. Onder meer de huur van het terrein, het onderhoud en de voeding van het wild. Pro Nassonia stelt dat ze geen winst beoogt en in het beste geval break-even wil draaien. Meer toeristische activiteiten zouden extra inkomsten kunnen genereren.

Eerder stelde Domb zijn project Nassonia voor, de creatie van een groot natuurreservaat in het bos van Nassogne. Maar de gemeente wees dat plan van de hand. Het ziet er nu dus naar uit dat Domb zijn project van duurzaam bosbeleid alsnog vorm wil geven.