Eric Everard zet megastap vooruit

EvenmentenhalArtexis Easyfairs, de Brusselse organisator van beurzen en beheerder van expohallen en congresgebouwen in handen van Eric Everard, heeft zijn eventlocaties en evenementen portfolio aanzienlijk uitgebreid met de overname van Evenementenhal. Dit bedrijf organiseert 78 events en baat 3 eventlocaties uit in Nederland. Hiermee komt het portfolio van de groep Artexis Easyfairs op 11 eventlocaties (240.000 m²) en meer dan 200 evenementen.“Evenementenhal sluit perfect aan op onze bestaande activiteiten om twee redenen. Ten eerste is Evenementenhal een van de marktleiders in zijn sector in Nederland en Artexis Easyfairs heeft al een uitstekende reputatie en een sterke aanwezigheid in de Benelux. Ten tweede zijn de events van Evenementenhal gebaseerd op een uiterst succesvol all-in concept”, zegt Eric Everard, oprichter en CEO van Artexis Easyfairs. “Deze overname leidt ons naar een nieuw niveau, waardoor we onze zichtbaarheid op de markt kunnen vergroten en ons kunnen profileren als een van de wereldwijd toonaangevende bedrijven in de sector van de beurzen, meetings en evenementen”, vervolgt Everard.

In 2015 trok Evenementenhal 10.000 exposanten en 600.000 bezoekers aan met evenementen in Hardenberg (eigendom), Gorinchem (eigendom) en Venray (gehuurd) in Nederland en Bad Salzuflen (gehuurd) in Duitsland. Het bedrijf organiseert 78 evenementen, hoofdzakelijk B2B-vakbeurzen in sectoren zoals land- & tuinbouw, transport & logistiek, scheepvaart, bouw & constructie en de automobielsector. Vóór de overname door Artexis Easyfairs was Evenementenhal in gezamenlijke handen van H2 Equity Partners Fund, ABN Amro Participaties en twee minderheidsaandeelhouders.

Met de overname van Evenementenhal stelt Artexis Easyfairs voortaan 700 mensen te werk, die jaarlijks meer dan 200 evenementen met 26.500 exposanten organiseren, en die 11 eventlocaties met een netto vloeroppervlakte van 240.000 m² zullen beheren.