EXCLUSIEF – Ignace Meuwissen verkoopt duurste ‘dressing room’ van Parijs

2,3 miljoen euro voor een studio van 32 m² die volledig is ingericht als kleedkamer annex ‘panic room’. Dat is de merkwaardige vastgoedoperatie die werd afgesloten door Ignace Meuwissen in de Franse hoofdstad Parijs. Koper is een Oost-Europese oligarch die met zijn echtgenote op regelmatige basis naar Parijs afreist in hun privé jet. De douane maakte daarbij de nodige problemen. Meerdere keren werden de juwelen van de vrouw tijdelijk in beslag genomen omdat deze niet steeds vergezeld waren van de facturen. Meuwissen creëerde een oplossing voor het koppel met de uitbouw van de exclusieve combinatie ‘panic room’ en ‘dressing room’. De ‘panic room’ studio in kwestie is gelegen aan de Avenue Montaigne in Parijs. Eerder kwam Meuwissen in het nieuws met de verkoop voor 65 miljoen euro van een luxeappartement van 1.200 m² in diezelfde Avenue Montaigne, één van de meest exclusieve winkelstraten in de Franse hoofdstad.



De deal van Meuwissen is wellicht in vastgoedkringen de meest opmerkelijke op maat gemaakte oplossing. De verbouwing van de studio aan de Avenue Montaigne tot ‘panic room’ – kleedkamer kostte om en bij 700.000 euro. De verkoopprijs bedraagt 72.000 euro per vierkante meter. De verbouwing werd opgelegd en opgevolgd door de verzekeringsmaatschappij Lloyd’s die de koper als klant heeft. Bijkomende uitdaging in deze opdracht voor Ignace Meuwissen is het feit dat een deel van het gebouw waarin de studio is ondergebracht, eigendom is van Tamim bin Hamad Al Thani, de 37-jarige vorst van oliestaat Qatar. Ook die had zijn oog laten vallen op de studio. De eigenaar die Meuwissen aanbracht, een oligarch uit Kyrgyzstan, kan nu alvast mee genieten van de volledige beveiliging van het gebouw door de emir uit Qatar. Die laatste is niet onomstreden. Qatar wordt er door de andere landen in de regio al lang van beschuldigd een sponsor te zijn van terreur. Een Israëlisch diplomaat noemde de oliestaat ooit zelfs ‘een Club Med voor terroristen’. Het zijn beschuldigingen die sjeik Tamim, afgestudeerd aan een van de allerduurste kostscholen van het Verenigd Koninkrijk, sinds zijn aantreden in 2013 in alle toonaarden ontkent. Internationaal krijgt Tamim trouwens bijval. Recent was hij met zijn drie echtgenotes te gast in ons land waar hij ontvangen werd door koning Filip en door premier Michel.

Ignace Meuwissen is als makelaar gespecialiseerd in exclusieve deals met Oost-Europese miljonairs. Hij gebruikt daarbij zijn eigen tijdschrift ‘Panther Journal’ als promotiekanaal. Dat magazine wordt twee keer jaar verspreid onder 1.200 exclusieve contacten. De huidige deal werd afgewerkt in 3 maanden tijd.