EXCLUSIEF: Tuinen van Wirtz en interieur van Vervoordt in Bellem

Tussen Knokke en Gent, op een boogscheut van Sint-Martens-Latem, ligt een historisch domein van 2,3 hectare met een volledig gerestaureerd landhuis en bijgebouwen uit 1614 als onderdeel van het Fort Sint Filips. Het interieurconcept is een huzarenstuk van kunsthandelaar Axel Vervoordt. Het domein met zijn verschillende wandelpaden en grote hagen, werd volledig aangelegd door landschapsarchitect Jacques Wirtz. Het vastgoed is eigendom van Johan Vandendriessche, de discrete investeerder in winkelpanden die zich nu ook als projectontwikkelaar toelegt op historische panden. U kan kennismaken met zijn domein in Bellem op de website van Luxevastgoed.be.



De woning in Bellem beslaat een bewoonbare oppervlakte van ongeveer 450 m² en is samengesteld uit een woonkamer, bibliotheek met bureau, leefkeuken en aparte werkkeuken met voorraadkamer, een riante kunstgalerij en een grote ontvangstruimte die eveneens toegankelijk is via een aparte ingang. De eerste verdieping bestaat uit twee masters-suites met telkens een badkamer en dressing. Het bijgebouw omvat een ruime loft op het eerste verdiep en op het gelijkvloers een garage voor minstens vier wagens. Aanvullend zijn er nog een zwembad met badhuis en buitenparkeerplaatsen voor 16 wagens.

Met zijn bedrijf VDD Project Development legt Johan Vandendriessche zich onder meer toe op de ontwikkeling van historische vastgoedpanden, onder meer in het centrum van Brugge en Brussel.