UPDATE – Familiale drama’s blijven wijlen Willy Michiels achtervolgen

(Foto: VTM Nieuws)

De woning van de weduwe van Willy Michiels, gekend als de ‘Bingokoning’ en oud-burgemeester van Haaltert in Oost-Vlaanderen, is deze nacht door een zware brand volledig vernield. De 81-jarige weduwe Lisette De Ryck en haar mantelzorger, een Roemeense vrouw van 59, waren nog in huis toen het brandde. Beiden konden uit het huis geëvacueerd worden, maar de mantelzorger is in het ziekenhuis overleden. De weduwe was in kritieke toestand en overleed later in het ziekenhuis. Eerder dit jaar kwam de familie in het nieuws nadat duidelijk was geworden dat de beide dochters van Willy Michiels in onmin waren geraakt over de verdeling van de erfenis van hun vader.

Het is nog onduidelijk hoe de brand in de villa is kunnen ontstaan. De brandweer, het parket en de politiediensten onderzoeken het dossier. Willy Michiels zelf overleed in juni 2020 op 82-jarige leeftijd. Als de zogenaamde ‘Bingokoning’ bouwde hij met Napoleon Games een van de grootste gokbedrijven van het land uit. Durfkapitalist Waterland verkocht de Belgische gokgroep Napoleon Games aan haar Roemeense concurrent Superbet. Iets minder dan 20 % van Napoleon Games was nog in handen van zijn dochters Veerle en Mieke bij zijn overlijden.Al snel bleek dat beide zussen het niet eens raakten over de verdeling van de erfenis. Na het vooroverlijden van de dochter Lieve zou Willy Michiels zijn jongste dochter Mieke als oogappel behandeld hebben, waardoor zijn oudste dochter Veerle zich mogelijk achtergesteld voelde, zo werd gezegd. Zo mocht Mieke met vaderlijke instemming jarenlang het gokbedrijf Napoleon Games leiden, terwijl ze ook officieel opdook in tientallen immoprojecten en -eigendommen. Omgekeerd hield de uiterst discrete en teruggetrokken Veerle, de partner van voormalig Open Vld-politicus Geert Versnick, zich lange tijd ver weg van de familiezaken. Tot ze eind 2018 toch toetrad tot de bestuursraad van Fico (Flanders Investment Company), de vastgoedvennootschap die Willy decennialang uitbouwde van uit zijn horeca activiteiten. De relatie zou al lange tijd zijn verzuurd. Zo vermeden beide zusters op hetzelfde moment aanwezig te zijn in de kantoren van Fico.

UPDATE

In een eerste publicatie van dit artikel was het overlijden van Lisette De Ryck nog niet bevestigd. Ondertussen is dat jammer genoeg wel gebeurd.