Familie De Cuyper incasseert 223 miljoen euro op Resilux

Dirk De Cuyper (rechts) met zijn broer Peter (links).

De Wetterse familie De Cuyper verkoopt haar beursgenoteerde pet-flessen producent Resilux aan de Amerikaanse investeerder Bain Capital. Die biedt 195 euro per Resilux aandeel, een bod dat 20 procent hoger ligt dan de beurskoers. Het bod waardeert Resilux op 386 miljoen euro. De familie De Cuyper controleert 57 % van het bedrijf en gaat in op het bod. Het levert de familie 223 miljoen euro op, meteen goed voor de 77ste plaats in onze ranglijst.Vorig jaar nog zat Resilux in een bittere strijd verwikkelt omtrent de eigendomsrechten op de Airopack technologie. Na maanden juridisch getouwtrek stapte de familie De Cuyper uit dat dispuut. Nu dient zich een dossier van een andere orde aan. Bain Capital wil de controle over Resilux en heeft nu reeds een akkoord met een concurrent van het Wetterse bedrijf. Bedoeling is beide bedrijven in de toekomst uit te bouwen tot één grote groep. Er is nog geen naam bekend van die concurrent.

Resilux is gespecialiseerd in de productie en verkoop van PET preforms en flessen. Deze preforms en flessen worden gebruikt voor het verpakken van waters, frisdranken, oliën, fruitsappen, bier en andere toepassingen. Het familie bedrijf werd opgestart in 1994. Sinds 3 oktober 1997 is Resilux genoteerd op Euronext Brussel. Resilux NV heeft productie-eenheden in België, Spanje, Zwitserland, Griekenland, Rusland, Hongarije en in de V.S.

Bain Capital werd in 1984 opgericht door drie partners waaronder de Amerikaanse republikeinse politicus Mitt Romney. De groep beheert nu om en bij 80 miljard dollar aan investeringen. De hoofdzetel ligt in Boston, VS. Ze beschikt onder meer over een kantoor aan de Brusselse Louisalaan.