Familie Deceunick lost de rol

Deceuninck ramenDe familiale aandeelhouders van het West-Vlaamse bedrijf Deceuninck nemen definitief afstand van hun onderneming. De stichting Desco, die 14 procent van de West-Vlaamse producent van pvc-ramen bezit, wordt ontbonden. Enkel twee familieleden, Willy en Arnold Deceuninck, maken nog melding van hun aandeelhouderschap. Ze brengen hun aandelen onder in de respectievelijke maatschappen Allacha en Evalli. De eerste staat voor 4 % aandelen van het bedrijf, de tweede voor 3,17%. Willy en Arnold zijn de zonen van de grondleggers van het bedrijf Michel en Roger Deceuninck. Zij bouwden het bedrijf uit tot een grote speler in de productie van kunststof ramen en deuren.



Evalli wordt vertegenwoordigd door haar statutaire zaakvoerder Arnold Deceuninck en telt naast deze persoon nog de volgende maten: Evelyn Deceuninck, Alexander Deceuninck en Lieselot Deceuninck. Allacha wordt vertegenwoordigd door haar statutaire zaakvoerder, Willy Deceuninck en telt naast deze persoon nog de volgende maten: Alain Deceuninck, Laurenz Deceuninck en Charlotte Deceuninck.

De familie heeft ook nog maar één vertegenwoordiger in de raad van bestuur, onderneemster Evelyn Deceuninck. In 2006 werd de holding Sofina van de familie Boël een referentie aandeelhouder van het bedrijf. Vorig jaar verwierf Francis Van Eeckhout 23 procent van het bedrijf.