Familie de Pret Roose de Calesberg: vierde belangrijkste Belgische AB Inbev aandeelhouder

Arnoud de Pret Roose de Calesberg

De holding Multifin verhoogt zijn kapitaal met 20 miljoen euro. De holding is goed voor om en bij 200 miljoen euro vermogen. Multifin is de patrimoniumholding van de familie van Arnoud de Pret Roose de Calesberg. Die familie is de vierde belangrijkste Belgische aandeelhouder van de biergigant AB Inbev en daarmee meteen een van de Rijkste Belgen De nu 73-jarige miljardair Arnoud de Pret gaf de fakkel bij AB Inbev enkele jaren terug door aan de jongere generatie. Achter de schermen blijft hij echter één van de grootste verdedigers van de stelling dat de Belgisch-Braziliaanse multinational AB Inbev zijn beslissingscentrum in Leuven moet houden.De grootouders van Arnoud de Pret Roose de Calesberg zijn Joseph de Pret Roose de Calesberg en gravin Geneviève de Spoelberch. Het koppel huwde in Wespelaar in 1901. Laatstgenoemde is de dochter van Adolphe de Spoelberch en Elisabeth Willems. En daarmee zijn we aanbeland bij de kern van de Rijkste Belgen. Elisabeth Willems was immers één van de twee dochters van Edmond Willems, de oprichter van de Leuvense brouwerij Stella Artois.

Samen met zijn zus Godelive Coigny bestuurt Arnoud de Pret de holding Management and Consulting Company, goed voor één miljard euro. Godelive Coigny woont afwisselend op het eiland Mauritius in de Tamarin golfclub en in het Zwitserse Verbier. Arnoud de Pret is gehuwd met Maureen le Sergeant d’Hendecourt. Samen hebben ze drie dochters.

Arnoud de Pret was lange tijd bestuurder van de grootste Belgische bedrijven waaronder AB Inbev, Umicore, Delhaize en Sibelco. Momenteel is hij nog steeds actief als investeerder van het familievermogen. Recent vinden we hem vooral terug in biotech bedrijven en durfkapitaalfondsen. In 2013 dook zijn naam op in de Panama Papers als bestuurder van de offshore vennootschap Tradeunion, samen met André de Spoelberch. In een commentaar zei de Pret dat hij verveeld zat met die zaak en dat hij zich niet meer herinnerde wat precies de rol was geweest van Tradeunion. Blijkbaar gaat die vennootschap terug naar de brouwerij Artois, voor die zijn grote internationale groei inzette.