UPDATE – Families Leysen en Vandersanden stappen in vastgoedfonds Econopolis

Geert Noels en Geert Wellens

De families Leysen en Vandersanden, respectievelijk actief in de verzekeringssector en de baksteenproductie, stappen in het kapitaal van het nieuwe vastgoedfonds Triginta Real Estate Fund, of afgekort TREF. Het fonds is opgericht door Econopolis Strategy. Triginta, Latijn voor het getal 30, krijgt een kapitaal mee van 24 miljoen euro dat nu voor één vierde werd volstort. Econopolis wordt geleid door Geert Noels en Geert Wellens. De familie Leysen is één van de aandeelhouders van de groep, naast onder meer nog Urbain Vandeurzen.De Limburgse familie Vandersanden is met 2 productielocaties in België en 2 in Nederland het grootste baksteen producerende familiebedrijf in Europa. Vandersanden Group heeft een totale afzet van om en bij 60 miljoen straatbakstenen en 320 miljoen gevelstenen per jaar.

De familie Leysen is actief als verzekeraar. Pater familias wijlen Vaast Leysen was een actief Vlaams nationalist. Officieel noemde Vaast Leysen trouwens Gaston, wat hij zelf te veel Frans klinkend vond. Onder leiding van zoon Mark Leysen investeerde ze ook al in de groep Fortino van Duco Sickinghe. De familie heeft geen familiale banden met Thomas en Christian Leysen, de zonen van wijlen André Leysen.

UPDATE

Ook de Oost-Vlaamse familie Vanderschelden stapte in het kapitaal van Triginta. Antoon Vanderschelden staat in Gavere aan het hoofd van de meubelfabrikant Perfecta. Dat bedrijf keerde in 2015 een dividend uit van 13 miljoen euro.