FC Antwerp houdt de lippen op elkaar

Er heerst hoogspanning in het Antwerpse Bosuil stadion nu de licentiecommissie een licentie voor de hoogste voetbalklasse heeft geweigerd. Centraal in dat verhaal staat de Spaanse holding Peridot die Ghelamco-eigenaar Paul Gheysens heeft gebruikt om FC Antwerp te financieren. Onze redactie ging op zoek naar Peridot en deelde haar conclusies met de Antwerpse regionale omroep ATV.



Op de Bosuil blijven de lippen voorlopig stijf op elkaar. Spelers en trainer mogen zich in interviews niet uitspreken over het licentiedossier. “We hebben besloten om geen interviews toe te staan, zeker omdat er op het sportieve vlak niets te vertellen valt. De spelers en de coach hebben niets met de licentie te maken.” zegt persverantwoordelijke Thomas Slembrouck in Gazet van Antwerpen.

Coach Wim De Decker wilde wel reageren, maar doet dat niet vooraleer hij een duidelijk beeld van de problematiek rond de licentie heeft. Mogelijk spreekt hij een van de komende dagen wel, zeker omdat zijn toekomst op de Bosuil nog onduidelijk is. Als Antwerp geen licentie krijgt en naar de eerste amateurklasse zakt, is de kans haast onbestaande dat de Waaslander op de Bosuil blijft, aldus de krant.