Fiscale fraude bij Accent Jobs?

Conny Vandendriessche en Philip Cracco op een oude bedrijfsfoto van Accent.

Het parket van Kortrijk heeft vandaag huiszoekingen uitgevoerd bij de Belgische uitzendgroep Accent Jobs for People. Het onderzoek heeft betrekking op mogelijke belastingfraude via Luxemburg. Het gerecht stapte in elk geval af aan de hoofdzetel van de groep in Roeselare. Accent Jobs werd in 1995 opgericht door twee Rijkste Belgen: Conny Vandendriessche en Philip Cracco. Die laatste is ondertussen ook bekend van zijn optreden in het tv-programma The sky is the limit. Momenteel is het bedrijf voor meerderheid in handen van het Franse fonds Naxicap. Die controleert de uitzendgroep via de Belgische holding met de opmerkelijke naam “The House of His Royal majesty the customer”.



Het bericht over de huiszoekingen wordt gelanceerd door de Tijd die ook al het dossier Luxleaks uitbracht. Accent Jobs werd genoemd in Luxleaks. Volgens De Tijd werd de gerechtelijke actie internationaal gecoördineerd en waren er huiszoekingen in verschillende landen. Ook het management zou het gerecht over de vloer hebben gekregen. In Luxemburg werd gezocht op het postbusadres van de holding die Accent Jobs er in 2009 oprichtte.

Accent Jobs for People omvat in ons land 250 kantoren, goed voor meer dan 800 personeelsleden. Accent Jobs heeft haar hoofdzetel in Roeselare, maar is ook actief in andere landen, zoals Nederland, Luxemburg, Roemenië, Spanje, Frankrijk en Italië. In 2015 haalde het bedrijf in België een omzet van 305 miljoen euro. Accent Jobs zegt zijn volle medewerking te zullen verlenen aan het onderzoek.