Geen kwijting voor Marc Coucke

#581829   belgie, merelbeke, 28/11/2015 Bedrijfsle   photo by: ID/ Tim Dirven     image via http://www.idphotoagency.com   Standard licence: 1 publication permit.   Do not reuse or archive this image. Do not use without written permit.De algemene vergadering van Omega Pharma heeft effectief de kwijting geweigerd aan Marc Coucke en zijn financieel directeur Barbara De Saedeleer. Daarmee ligt de weg open om een aansprakelijkheidsvordering in te leiden tegen beide ex-topmensen van het bedrijf. Was er wel een kwijting geweest, dan zou dergelijke vordering bijna onmogelijk zijn geworden. De vergadering zelf was naar verluidt even kort als kil. Na 15 minuten was de agenda afgewerkt. Vragen konden niet worden gesteld, ook niet door de pers. Perrigo houdt de tanden voorlopig nog stijf op elkaar.



De krant De Tijd ontdekte dat het verkoopcontract van Omega Pharma door Perrigo op internet is geplaatst. Daarin staat onder meer dat er 248 miljoen euro opzij is gelegd op een geblokkeerde rekening voor een periode van 15 maanden na de afronding van de deal. Concreet is dit eind juni 2016. In bepaalde gevallen, bijvoorbeeld bij niet-betaling van belastingen door Omega Pharma, het niet respecteren van milieu-vereisten of pensioenverplichtingen, kan de koper aanspraak maken op een deel van dat bedrag.

In het kader van de Omega-deal vertegenwoordigt die 248 miljoen euro een tiende van de waarde die Perrigo plakte op de Omega-aandelen. 127 miljoen daarvan komen van Coucke en de rest van Waterland en de andere fondsen die voor de verkoop aandeelhouder waren van Omega.