Gerard Cok en Guido Dumarey begraven de strijdbijl

Twee ondernemers met een flamboyant karakter hebben hun oud geschil over de beursgenoteerde holding Iep Invest afgesloten, zo blijkt uit een persbericht. Gerard Cok is de meerderheidsaandeelhouder van Iep Invest, onder meer moeder van het vastgoedbedrijf Accentis. Cok maakte fortuin in de sexindustrie en investeert nu onder meer in diensten en vastgoed. Guido Dumarey, gekend van de vroegere holding Punch, eiste 20 miljoen van Cok. Nu leggen beiden het dispuut bij met een dading waarbij Dumarey zich tevreden stelt met 1,4 miljoen euro.Het conflict tussen de twee gaat terug tot 2009, het jaar waarin Guido Dumarey in zwaar weer zat met zijn holding Punch, onder meer actief als producent van auto-onderdelen. Dumarey is genoodzaakt een kapitaalverhoging door te voeren van 20 miljoen euro maar beschikt niet over de nodige contanten. En dan komt Gerard Cok met de nodige fondsen. Cok verwerft daarbij 30 % in Punch terwijl Dumarey zijn aandeel ziet verwateren tot 11 %. Het dossier ontaardt en eindigt voor de rechtbank in een juridisch kluwen.

Beide partijen zeggen nu dat alle disputen worden afgesloten. Dumarey ziet af van zijn claim van 20 miljoen euro. In ruil krijgt hij een dadingsvergoeding van 1,4 miljoen euro en het financieel vast actief “Punch Motive”. Iep Invest gaat de resterende 670.000 eigen aandelen overnemen van Dumarey aan de huidige beurskoers.

Cok is ondertussen meerderheidseigenaar van Iep Invest met een belang van 56 procent. Joris Ide bouwde een belang op van 10 % in de holding. Guido Dumarey van zijn kant kwam recent in het nieuws met het plan om 100 miljoen euro te investeren in een nieuwe fabriek en een ontwikkelingscentrum voor elektrische wagens. Hij zou die fabriek in Wallonië willen inplanten.