Ghelamco en prinses Astrid in Londen: noblesse oblige

Vlnr: prinses Astrid, minister Tinne Van der Straeten, Marie-Julie Gheysens en Paul Gheysens. Voor hen een maquette van The Arc. (Foto: Belga Images)

Met maar liefst 406 zijn ze, de deelnemers aan een officiële prinselijke missie naar Londen onder patronage van prinses Astrid, de zus van koning Filip. Twee keer uitgesteld door corona en in de schaduw van de Brexit trekt de missie dus massaal ondernemers aan. Maar de West-Vlaamse projectontwikkelaar Paul Gheysens lijkt al snel de show te stelen. Hij slaagt er in prinses Astrid in zijn Londens hoofdkwartier te ontvangen en haar zijn Londens vastgoedproject The Arc voor te stellen. Noblesse oblige, dus Gheysens haalt alles uit de kast voor zijn koninklijke gast. Ook zijn familie, of toch alvast zijn dochter Marie-Julie. Die kreeg de leiding van het Londens project en lijkt meer en meer de dauphin te zijn van haar vader.De reis naar Londen onder voorzitterschap van prinses Astrid loopt van vandaag tot donderdag. Het is de eerste missie sinds de pandemie maar ook sinds het officiële vertrek van het VK. Ze brengt de deelnemers naar Londen, Oxford en Cambridge. Van officiële zijde is België vertegenwoordigd door de federale minister van Energie Tinne Van der Straeten haar collega die Sophie Wilmès vervangt, de Waalse minister van Economie en Buitenlandse Handel Willy Borsus, de Vlaams minister-president Jan Jambon, de Vlaamse minister van Economie Hilde Crevits en de Brusselse staatssecretaris voor Buitenlandse Handel Pascal Smet.

Belangrijk volk dus en een niet te missen kans voor Paul Gheysens om zijn bedrijf naar voor te schuiven. Het eerste project van Ghelamco in het VK, The Arc, is een project voor gemengd gebruik, gelegen in Shoreditch, centraal Londen, in het hart van Tech City, ook wel bekend als de Silicon Roundabout. The Arc biedt een verzameling van 100 studio’s, woningen met één, twee en drie slaapkamers aan City Road. De bekroonde architecten AHMM hebben de toren van 22 verdiepingen ontworpen, die oprijst uit een rood bakstenen podiumgebouw. Naast de woningen bevindt zich 150.000 vierkante meter aan kantoor- en winkelruimte, verdeeld over zeven verdiepingen. De begane grond van het gebouw zal worden ingenomen door een aantal retailers en restaurants. (Lees verder onder de foto)

Paul Gheysens met voor hem zijn echtgenote en prinses Astrid. (Foto: Belga Images)

Voor Gheysens vormt het project een belangrijke referentie in het VK. Het feit dat hij zijn dochter heeft aangesteld als hoofd van zijn Brits filiaal duidt op de familiale ambitie die hij heeft.