Hein Deprez heeft effectieve controle over Greenyards

Hein Deprez koopt het belang over van 4 procent dat de Boerenbond aanhoudt in het beursgenoteerde groetenbedrijf Greenyards. De familie Deprez legt daarvoor zo’n 37 miljoen euro op tafel. Het belang van de familie in Greenyards stijgt daarmee tot 49,3 %. Aangezien Greenyards zelf 3,8 procent van zijn eigen aandelen inkocht, controleert Hein Deprez effectief meer dan de helft van het kapitaal van Greenyards. 38 % van het snel groeiende bedrijf is genoteerd op de Brusselse beurs. Het vermogen van de familie bedraagt nu 455 miljoen euro.



Het aandeelhouderschap van Greenyard onderging de voorbije maanden belangrijke wijzigingen. Vorige maand verkocht de investeringsmaatschappij Gimv haar laatste belang in Greenyard via de beurs. Enkele maanden terug kocht Deprez al een groot pakket aandelen over van Groupe d’Aucy, een Bretoense landbouwcoöperatie.

Greenyard is uitgegroeid tot een wereldspeler in groenten en fruit. Het belevert de belangrijkste retailers en realiseert met 9.000 werknemers een jaaromzet van 4,25 miljard euro.