Hein Deprez grijpt naast Dole (maar geeft niet op)

De beursgenoteerde groenten- en fruitverdeler Greenyard, onder controle van Hein Deprez, is er niet in geslaagd zijn Amerikaanse concurrent Dole over te nemen. Greenyard maakt dat zelf bekend in een persbericht. De 56-jarige Deprez is er dus niet in geslaagd zijn bedrijf om te bouwen tot de grootste ter wereld in zijn sector. Hij zegt wel zijn plannen via overnames te willen doorzetten. De overname van Dole was alvast een gewaagde operatie. Het Amerikaanse bedrijf, vooral bekend vanwege zijn handel in ananassen en bananen, is 2 miljard euro waard terwijl Greenyard ‘slechts’ 1,2 miljard euro weegt.



Hein Deprez, uitvoerend voorzitter van Greenyard, verduidelijkt: “Hoewel de overname van Dole door Greenyard een belangrijke mijlpaal zou hebben betekend voor beide bedrijven, zijn we ervan overtuigd dat Greenyard op zich over de juiste strategie en prioriteiten beschikt om een winstgevende groei te blijven realiseren en onze positie als wereldwijde leider in groenten & fruit verder te versterken. We hebben alle inspanningen geleverd om een transactie te bereiken met belangrijke financiële en strategische meerwaarde, voor alle betrokken partijen. Desondanks kon geen overeenkomst worden bereikt. We hebben er alle vertrouwen in dat Greenyard koploper blijft in de sector van groenten en fruit.”

Op 8 december vorig jaar lekte het nieuws van de overnamegesprekken via het persagentschap Reuters. Dat perslek zou de onderhandelingen ook niet hebben vooruit geholpen.