Hoeveel oliedollars vangt Kim Clijsters in Dubai?

De organisatoren van het Dubai tennis tornooi zijn er trots op dat ze al jaren geen starterspremie meer betalen aan de vrouwelijke tennisspelers die deelnemen. Ze betalen wel nog de top van het mannentennis. Maar voor Kim Clijsters hebben ze ongetwijfeld een uitzondering gemaakt. Voor de Dubaiers was er veel aan gelegen om de comeback binnen te halen van de vrouw die vier Grand Slams heeft gewonnen en in 2017 officieel een plaats kreeg in de International Tennis Hall of Fame. Dubai is toe aan zijn 20ste editie, een belangrijke verjaardag dus. De oliestaat is één van de belangrijkste fiscale paradijzen ter wereld waar alles zowat om geld draait. Niet voor niets luistert het tornooi officieel naar de naam “Dubai Duty Free Tennis Championships”.



Dubai bood Clijsters een zogenaamde wildcard aan, een vrije toegang tot het tornooi. Clijsters ging daar gretig op in. Ongetwijfeld in de rug geduwd door een premie. Normaal ging Clijsters haar comeback maken in maart in het Mexicaanse Monterrey. Nu is het dus 17 februari in Dubai en de Verenigde Arabische Emiraten. De oliestaat slaagt er daarmee in Clijsters toe te voegen aan een nu al indrukwekkende deelnemerslijst: Simona Halep, winnares van in Wimbledon in 2019, de opmerkelijke nieuwkomer en winnaar van de US Open Bianca Andreescu en de winnaar van de Australian Open dit jaar Sofia Kenin. Ook Elina Svitolina kreeg een wildcard die ze accepteerde. Alleen Ashleigh Barty, nummer één van de wereld, is verhinderd door een blessure.

Clijsters speelde nog nooit in Dubai. In 2007 zette ze een eerste punt achter haar tenniscarrière. Maar twee jaar later maakte ze haar eerste come back om terug de US Open te winnen. In 2011 won ze de Australian Open. In 2012 stopte ze een tweede keer. Ze ging zich toeleggen op haar gezin en haar Kim Clijsters Academie in het Limburgse Bilzen. Die tennisschool draait echter niet zo goed en heeft moeite om uit de rode cijfers te raken. Haar comeback wordt ook verwerkt in een tv-soap en wordt nu al in de media “kimback” genoemd.