Verlieslatende tennisacademie Kim Clijsters kan media aandacht goed gebruiken

Clijsters maakte haar comeback bekend via een filmpje op Twitter. Het werd al 1,4 miljoen keer bekeken.

Haar aangekondigde internationale comeback bracht de 36-jarige Limburgse tennisspeelster Kim Clijsters terug op het voorplan van de nationale media. Maar haar entourage, met voorop sportinvesteerder Bob Verbeeck, mikt nu hoger. Productiehuis De Mensen zal de comeback verwerken in een realityreeks. Die zal worden aangeboden aan de hoogste internationale bieder, Netflix bijvoorbeeld. In eigen land kan het project helpen om de verlieslatende tennisacademie die Clijsters in Bree runt weer op de sporen te zetten. De sportclub, mee in handen van Golazo, het bedrijf van Bob Verbeeck, boekt sedert zijn start in 2011 al elk jaar verlies, gecumuleerd op dit moment al voor een bedrag van 2,7 miljoen euro.

De 38-jarige Serena Williams plaveide de weg voor Clijsters. In enkele maanden tijd vocht Williams zich terug naar een plaats in het toptennis. Dat wil Clijsters nu ook doen. Het wordt een doordacht en wel uitgezocht parcours. Geen ambitieuze overdaad van dagelijkse wedstrijden. Wel een scenario waarbij een viertal internationale tornooien naar voren worden geschoven. Dat scenario dient meteen ook als basis voor de documentaire dat het productiehuis De Mensen zal maken van de Clijsters comeback. Mee door haar huwelijk met de Amerikaanse basketter Brian Lynch geniet Clijsters nog steeds een zekere populariteit in de Verenigde Staten en Australië. Clijsters maakte haar comeback bekend via een filmpje op Twitter. Het werd al 1,4 miljoen keer bekeken. In 2020 lonken de Olympische Spelen. Dat kan een mooi docu-drama worden, met veel winst en verlies en veel emoties.



Voor het geld moet ze het niet doen.” was gisteren te horen. Clijsters speelde tijdens haar carrière 22 miljoen euro aan prijzengeld bij elkaar. Dat is natuurlijk geen pure winst.Van die omzet moeten alle werkingskosten worden betaald, verplaatsingen, kine, trainingen, etc. Daarbij komen wel sponsorinkomsten. De grootste inkomsten haalde Clijsters in het buitenland. Daar is haar prijzengeld ook veilig geparkeerd.

Minder evident is de werking van de tennisacademie KC Sports & Health Club die ze in Bree uitbouwde samen met Bob Verbeeck. Elk jaar verliest die om en bij 0,3 miljoen euro. De initiële investering van om en bij 6 miljoen euro is daarmee afgebrokkeld naar nu nog een waarde van 3 miljoen euro.Het is niet zo evident een ambitieus tennisproject neer te poten in een kleine regio zoals Vlaanderen. Ook hier kan de media comeback wellicht worden ingezet als nieuwe stimulans.