Geert Hoste [685]

Vermogen € 11 215 000
Gekend als Geert Hoste
Activiteit Stand up comedy
Inplanting Antwerpen
Huidige positie 685


Geert Hoste, geboren in Brugge in 1960, wordt wel eens de stamvader van de stand-upcomedy in Vlaanderen genoemd. Hij begon met stand-up in 1987. Sedert 1993 is hij één van de bekendere theaterauteurs en performers van Vlaanderen. Hij hekelt de actualiteit in zijn onemanshows. Al zijn theaterprogramma’s zijn op televisie en radio uitgezonden en worden jaarlijks herhaald. Hoewel hij nog slechts een tweetal maanden per jaar optreedt, komen jaarlijks zo’n 60.000 toeschouwers naar het theater. Zijn televisieprogramma’s staan in de top 10 van de best bekeken Vlaamse televisie-uitzendingen aller tijden. Zijn eerste nieuwjaarsconferentie maakte hij voor de toenmalige BRT in 1994.

Geert Hoste laat zich zelden interviewen en er is zeer weinig over zijn privéleven bekend. Hij is gehuwd met illustrator en schrijfster Veronique Puts. Hij is nauw verwant aan de Vlaamse Minister-president Geert Bourgeois (N-VA) die gehuwd is met Hostes enige nicht Betty Hoste.

Hoste staat al jaren bekend vanwege zijn humor rond de actualiteit. De theatershows die hij elk jaar uitbrengt en traditiegetrouw met Nieuwjaarsdag op televisie worden uitgezonden zijn opgezet als een soort van eindejaarsoverzicht. Daarbij maakt hij grappen over de Belgische en internationale politiek, rond het Vlaamse medianieuws van dat jaar, en wordt er altijd zeer uitgebreid de spot gedreven met het koningshuis.