Koen Wauters [686]

Vermogen € 10 897 103
Gekend als Koen Wauters
Activiteit
Inplanting
Tendens Stijgend
Huidige positie 686


Weinig Belgen die Koen Wauters niet kennen, maar ook weinigen die weten dat het dankzij Bob Savenberg is dat we ooit van Clouseau hoorden. Hij richtte met enkele vrienden de popgroep op in de jaren ’80 en enkele jaren later vervoegden de broertjes Wauters het team. Met Koen Wauters als boegbeeld haalde Clouseau in 1987 zijn eerst hit binnen met ‘Brandweer’. Twee jaar later volgde hun echt doorbraak met een deelname aan de voorrondes van het Eurovisiesongfestival. Het nummer ‘Anne’ strandde op de tweede plaats maar werd wel een gigantische hit in Vlaanderen en Nederland. In 1991 werd Clouseau rechtstreeks naar het Eurovisiesongfestival gestuurd met het liedje ‘Geef het op’ maar ook daarmee haalden ze slechts de zestiende plaats. Gelukkig ging het hen in eigen land wel voor de wind en volgden de hitsingles elkaar op.

Ondanks het steeds groter wordende succes van de groep verlaat Bob Savenberg in 1996 als laatste bandlid de groep Clouseau. Koen en Kris besluiten om alleen verder te gaan. Een goede keuze want het vertrek van de oprichter belet de band niet om de ene hit na de andere te scoren en geregeld een nieuw album uit te brengen. Dit alles met succes want in de herfst van 2001 bracht Clouseau de cd ‘En Dans’ uit, die elf weken op één stond in de Belgische Ultratop Albums. Ook het album ‘Vanbinnen’ (2004) scoorde hoge ogen toen het in voorverkoop reeds platina bleek. Sinds 2000 vinden er geregeld optredens van Clouseau plaats in het Sportpaleis. Een lucratief idee want ondertussen vulden ze deze grote zaal al 114 keer met hun shows en ook de dvd’s van deze zaalshows gaan als zoete broodjes over de toog. In 2016 zal Clouseau opnieuw het Sportpaleis vullen en een nieuwe cd uitbrengen. Een ander zijproduct van de Clouseau-populariteit is de musical ‘Domino’ die in het voorjaar van 2012 in première ging en is opgebouwd rond de liedjes van de populaire groep.

Uiteraard kennen we Koen Wauters niet enkel van Clouseau maar ook van zijn televisiewerk. Hij presenteerde een groot aantal programma’s zoals o.a. Familieraad, Binnen zonder bellen, Wedden dat?, Alles Moet Weg, Idool, X-factor, Belgium’s Got Talent en My Name is Michael én was bovendien jurylid in The Voice van Vlaanderen. Zelf gaf hij als protagonist gestalte aan de programma’s ‘Wauters vs. Waes’ en ‘Project K’. Naast zijn televisieopdrachten draafde hij ook een paar keer op in langspeelfilms.

Zijn privé-leven probeert Koen Wauters zo goed mogelijk af te schermen. Zo was hij in 1998 een half jaar getrouwd met toenmalig MTV-presentatrice Carolijn Lilipaly zonder dat de buitenwereld daar iets van afwist. In 2004 trouwde hij een tweede maal, dit keer met voormalig model Valerie De Booser. Zij houdt zich de laatste jaren vooral bezig met haar eigen kledingwinkels. In zijn vrije tijd houdt Koen Wauters van racen. Hij deed twaalf keer mee aan Parijs-Dakar, waarvan hij tien keer de finish haalde. Samen met zijn broer Kris zit hij ook in de Belcar competitie, waar hij al eens een wedstrijd wint.

Door de verschillende inkomsten van zijn activiteiten, raadden boekhouders Koen Wauters aan om zijn tegoeden in vennootschappen te stoppen. In 1990 richtte hij dan ook de CVBA Zigeuner op. Door deze vennootschap in vereffening te zetten, kan hij de liquidatietaks ontlopen en ten volle profiteren van de miljoenenomzet die Clouseau jaarlijks draait.