Robespierre – Bestorm de banken !

Wie al eens op een roetsjbaan van sentimenten wil zitten, moet kijken naar het VTM Nieuws. Dan zie je eerst die politieke journalist Karel Lattrez, de man die altijd letterlijk wat neerkijkt op zijn publiek, alsof hij de keizer van Rome is. Waarschijnlijk staat hij op een lege bierbak om wat vogelperspectief te creëren. Die wordt dan onmiddellijk gevolgd door de liberale minister van Justitie Vincent van Quickenborne. Die lijkt dan weer meer en meer op een marktkramer die er in slaagt alles te verkopen, onder het gekende motto: “Zijn de mensen bedrogen, ze hebben er toch plezier aan gehad.” Inzet vormt dan weer Sammy Madhi, de voorzitter van CD&V die opkomt voor Nathan Vandergunst, de jongeman uit Blankenberge die eind deze maand 24 jaar wordt en eigenaar is van de commanditaire vennootschap “Acid Niet Eesit”. Blijkbaar verwijst die naam naar de uitspraak van de drug acid. Die mag je dus niet verkeerd uitspreken, zegt de jongeman. In tegenstelling dus tot de namen van Reuzegommers die hij noemde. Wellicht de beste reclame voor zijn winkel die hij kon bedenken. En waar Madhi het dus mee eens is. Hoe dus iedereen op zijn manier een stukje meepikt van het lijk van Sandra Dia.

Verder lezen…


KOLOM – Robespierre – De Vlaamse canon: kom, kom, komkomkomkom, …

Hij vindt hem niet goed. Marc Reynebeau. De Vlaamse canon. “In de neiging om bij een officieel flamingantisch discours te blijven, boet de canon bij momenten zelfs in aan kritische zin.” Dat kan dus van zijn krant niet gezegd worden. Dat die inboet aan kritische zin. Vroeger droeg die krant rechts van haar naam een symbool in haar titel: AVV-VVK. Dat is dus al lang geleden. Dat flamingantisch gedoe. En Marc Reynebeau is een goede waarnemer. Hij neemt van alles waar. Of voor waar aan. En hij is niet alleen in zijn kritiek op de Vlaamse canon. Ook de duivenliefhebbers zijn ontgoocheld. Of zelfs boos. Hun sport is namelijk niet vermeld in de canon.

Verder lezen…


KOLOM – Robespierre – Diens brood men eet…

Robespierre – Diens brood men eet…

Waar is de tijd dat de nieuwsredactie van de commerciële omroep VTM zich scherp kon profileren nadat ze had ontdekt dat een klein zwart jongentje met een bestelwagen reed van de pakjesdienst van Post NL. Wat was dat toch allemaal met die Hollanders! Wat die niet allemaal deden en durfden om het leven van hun concurrent die goede Bpost zuur te maken! Tja, dat was dus kort nadat bekend was geworden dat de toenmalige topman van Bpost opstapte omdat hij in de VS beschuldigd werd van kartelvorming. En voor bekend werd dat Bpost sjoemelde om de krantenuitgevers, tiens, die ook eigenaar zijn van VTM, voordelige posttarieven te gunnen.

Verder lezen…


KOLOM – Robespierre – Het regent in Kourou!

Robespierre – Het regent in Kourou!Het regent in Kourou ! Gehoord op Radio1. En dat moet kloppen, want Koen Wauters was en is er ter plaatse om dat na te gaan. Neen, niet Koen Wauters die zingt over de liefde van jonge meisjes, Koen Wauters de wetenschapsjournalist van de VRT die we kennen van de corona crisis. Wanneer er weer eens verontrustende cijfers bekend werden gemaakt over corona en Marc Van Ranst verkeerdelijk in zijn agenda een dag verlof had geplaatst, mocht of moest Koen Wauters in de studio commentaar komen geven. Niet dat hij veel te vertellen had. Wanneer bij de VRT de ene journalist de andere journalist interviewt op het scherm is er een nieuw dieptepunt bereikt in de journalistiek van de openbare omroep.

Verder lezen…