Robespierre – De minister van Justitie en Media optredens

De minister van Justitie en Media optredens Vincent Van Quickenborne heeft zijn hand lichtjes overspeeld. En hij heeft eventjes gelogen. Zo lijkt het wel. Op het feestje voor zijn 50ste verjaardag bij hem thuis in Kortrijk hebben drie van zijn gasten geplast tegen een politiecombi. Die stond daar ter plaatse om de minister te beschermen tegen aanslagen van Rotterdamse drugscriminelen. Die feiten vonden plaats om 20u39, 22u05 en 00u02 op de avond van het verjaardagsfeestje. In een eerste reactie zegt de minister van Justitie en Media optredens dat hij zich van geen kwaad bewust is en niet bij de feiten is betrokken.

Waarop de politievakbond die over de beelden beschikt zich in de handen wrijft en nog even afwacht. Waarop de minister van Justitie en Media optredens in de Zevende Dag nog even herhaalt dat hij de feiten schandalig vind en dat hij er zelf niet bij betrokken was. Waarop de politievakbond de beelden vrijgeeft waarop te zien is dat de minister van Justitie en Media optredens om 4 uur ‘s nachts zelf naar buiten komt, blijkbaar ook in duidelijk dronken toestand en insinueert dat hij ook plast op straat. Waarop hij ook even de deur van de combi opent.

Geen probleem, zegt de minister van Justitie en Media optredens. Ik heb mjjn gasten begeleid naar buiten. Meer niet. “‘De interpretatie van de beelden die daarvan bestaan, zijn suggestief en bewijzen helemaal niet dat ik op de hoogte was van wat er zich uren daarvoor heeft afgespeeld. Ik was niet bij de plasincidenten aanwezig en ik was daarvan niet op de hoogte. Dat is de enige waarheid. Al de rest is stemmingmakerij. Ik heb de politiecombi geopend en gesloten omdat die niet goed in het slot hing.” Genoteerd dus. De deur van de politiecombi hing niet goed in het slot.

De politievakbond is boos op de minister van Justitie en Media optredens omdat die hen een loonsverhoging heeft geweigerd. Eerder was die verhoging al toegezegd door de minister van Binnenlandse Zaken en Fitness bedrijven.

Robespierre noteerde een getuigenis uit eerste hand van een gewone burger die plaste tegen een politiecombi. Eveneens in Kortrijk. Die man werd meteen opgepakt en voor een nacht opgesloten in een Kortrijkse politiecel. En daarna werd hij nog eens voor de politierechter gebracht waar hij het mocht uitleggen. Waarom hij plaste tegen een politiecombi.

Maar ja, oké. Net zoals de oppositieleider Theo Francken, burgervader van Lubbeek en vroeger scheidsrechter van illegale migranten. Die heeft ook geplast. Dronken. In een bloembak. In Brussel. “Ik ben ook maar een mens.” zo zei Francken over dat incident. Het is niet duidelijk of de minister van Justitie en Media optredens ook zo over zichzelf denkt.