EXCLUSIEF – Object X: Ontmoet QR Marc, de tophengst van Paul Gheysens

De vastgoedontwikkelaar Paul Gheysens, gekend van de groep Ghelamco en meteen ook als eigenaar van de voetbalploeg Royal Antwerp FC, groeide als kind op tussen de paarden. Wanneer hij tijdens een oefenrit op een springpaard zijn duim brak, koos hij wijselijk voor een andere carrière. Maar zijn liefde voor paarden bleef. Meer bepaald voor Arabische volbloeden. In Knokke beheert hij zijn stoeterij Knocke Arabians. Alles staat er in het teken van QR Marc, de Arabische volbloed die in 2012 in Parijs bekroond werd met de wereldtitel. Bekijk de video en maak nu exclusief kennis met QR Marc en Knocke Arabians.

Verder lezen…


Object X: Ignace Meuwissen ontmoet Piet Stockmans in Monaco

Ignace Meuwissen, specialist in luxe vastgoed, is in Monaco op stap met de jonge managers van B&C Monaco Properties. Ze praten over de specifieke eigenheid van de vastgoedmarkt in Monaco. Maar Meuwissen heeft ook een afspraak die doorgaat in het restaurant Le Louis XV. Hij ontmoet er de Belgische ontwerper Piet Stockmans. Le Louis XV wordt gerund door de Franse sterrenchef Alain Ducasse. Stockmans ontwierp exclusief het tafelporselein voor Ducasse. “Ik ontwerp borden die creatieve mogelijkheden openen voor de chef, zegt Stockmans, de dessertchef hier in Le Louis XV paste al zijn dessert aan aan het nieuwe tafelservies.” Bekijk hier onder deze nieuwe aflevering van Object X.

Verder lezen…


Object X: Hoe vastgoed verkopen in Monaco

Ze heten Benoît en Maxime Brizzi en Clément Cattalano. Het zijn drie jonge ondernemers die in Monaco hun vastgoedkantoor opstarten. Alle drie zijn ze er van overtuigd dat je als specialist in vastgoed verankerd moet zijn in Monaco om er ook te slagen in je business. Om de finesses van het vak onder de knie te krijgen doen ze een beroep op Ignace Meuwissen, wereldwijd ervaren specialist in luxe vastgoed. Ignace kent de markt in Monaco. “In Zwitserland worden vermogende mensen niet altijd goed gezien, zegt hij, in Monaco is dat anders.” Dat weten ook de 1.100 Belgen die in de prinselijke staat wonen. Stap mee met de jonge ondernemers in één van de kleinste maar meteen ook rijkste en duurste landen ter wereld.

Verder lezen…


Object X: Het succes van de Vlaamse luxe villa’s in Saint-Tropez

Dirk Ceyssens (links) met Ignace Meuwissen in Cavalaire-sur-Mer. (Eigen foto)

Vorig jaar verraste de Limburgse ondernemer Dirk Ceyssens de vastgoedmarkt van de French Riviera. Amper drie maand nadat hij zijn high-end villa in Cavalaire-sur-mer nabij Saint-Tropez op de markt bracht vond die een koper. De verkoopprijs werd afgeklokt op 8,5 miljoen euro en werd verkocht na bemiddeling door Ignace Meuwissen, specialist in luxe vastgoed. Nu biedt zich in dezelfde regio een tweede unieke villa aan. Grimaud is gelegen aan de “Golfe de Saint-Tropez”, op 10 km van Saint-Tropez centrum. Aan het Domaine de Beauvallon situeert zich de nieuw gerenoveerde high-end villa op een privatief domein van 4.685 m². U kan hier kennis maken met de villa in Grimaud. En in deze aflevering van Object X nemen we u terug mee naar Cavalaire-sur-mer en Saint-Tropez.

Verder lezen…


EXCLUSIEF – Object X en Ignace Meuwissen: De lupines van Arne Quinze

Arne Quinze en Ignace Meuwissen bij de lupine van Quinze in Ooigem. (Foto: RV)

Als specialist in luxe vastgoed komt Ignace Meuwissen frequent in aanraking met verschillende vormen van investeringen door vermogende families. Eén van de meest geprefereerde vormen van die diversificatie zijn investeringen in kunst. Vandaag ontmoet Ignace de kunstenaar Arne Quinze die één van zijn grootse metalen lupines heeft neergezet op het domein van het kasteel van Ooigem. Quinze is een veel gezocht performer. In de video legt hij uit dat hij zijn handen gebruikt als instructie voor de kraanman die het aluminium bewerkt. “Het is de symbiose tussen mijn handen en de kraanman die de kunst maakt.” aldus Quinze wiens lupines ook terecht komen op de domeinen van de Rijkste Belgen.

Verder lezen…


Exclusief – Object X: Ignace Meuwissen op bezoek bij Arne Quinze – de emoties van de natuur

(Foto: Object X)

Natuur is voor mij emotie en die emotie wil ik in mijn werk overbrengen naar de samenleving.” Zo vat de kunstenaar Arne Quinze zijn werk samen in gesprek met vastgoedspecialist Ignace Meuwissen. Die bezoekt Quinze in zijn atelier in Sint-Martens-Latem. In twee afleveringen van Object X deze week en volgende week kan u kennismaken met de inspiratie en ambities van Arne Quinze. De kunstenaar introduceert er onder meer in primeur zijn ontwerp voor een overdekte straat die hij in de Egyptische hoofdstad Caïro gaat bouwen, 150 meter lang, 15 meter hoog, geïnspireerd op de natuurlijke schoonheid van de Nijl. Bekijk de video hieronder.

Verder lezen…


Object X: Caravaggio en de alchemist kardinaal Francesco Maria del Monte

Wie de villa Aurora koopt in het hart van Rome, koopt kunst maar ook een stuk geschiedenis, zo was vorige week te zien in de eerste aflevering van Object X. De villa herbergt de enige muurschildering van de 17de eeuwse schilder Caravaggio. Het werk werd geschilderd op het plafond van het privé laboratorium van kardinaal Francesco Maria del Monte, de geestelijke die in opdracht van het Vaticaan de villa ontwierp en liet bouwen. De pragmatische kardinaal voorzag daarbij een privé alchemie werkplaats voor zichzelf waar hij op zoek ging naar de formule om goud te maken, terwijl Jupiter, Neptunus en Pluto van de hand van Caravaggio op hem neerkeken. In deze aflevering van Object X laat vastgoedspecialist Ignace Meuwissen ons de meest fascinerende geheimen zien van de duurste residentiële villa ter wereld die momenteel op de markt is, goed voor 470 miljoen euro. Meteen begrijpen we ook de band tussen de eigenaar van de villa, de prinselijke familie Boncompagni Ludovisi, en het Vaticaan.

Verder lezen…


Exclusief – Object X met Ignace Meuwissen: Villa Aurora, wie dit koopt, koopt geschiedenis

De wijlen prins Boncompagni Ludovisi samen met zijn echtgenote in de Villa Aurora. (Foto: RV)

Een plafondschilderij van Caravaggio samen met muurschilderijen van Guercino in één en dezelfde villa in het centrum van Rome, twee schilders uit de 17de eeuw waarbij Caravaggio mee de inspiratiebron was van Guercino. Dat is in één zin de samenvatting van de Villa Aurora, momenteel gekend als het duurste residentieel vastgoed ter wereld, goed voor een waarde van 470 miljoen euro. Ignace Meuwissen, specialist in luxe vastgoed, onderhandelt met verschillende nieuwe potentiële eigenaars van de villa. “Wie dit koopt, koopt geschiedenis.” zo zegt hij. En vandaag neemt Meuwissen u mee op een unieke tocht doorheen de historiek van Villa Aurora.

Volgende week maandag in Object X: We ontdekken de verborgen schatten van de Villa Aurora, waaronder het archief van de prinselijke familie Boncompagni Ludovisi, een verzameling van 150.000 historische brieven van onder meer Marie-Antoinette en haar gemaal de Franse koning Louis XVI. Beiden stierven onder de guillotine waarmee het lot van het Franse koningshuis was bezegeld.


NIEUW – Exclusief – Live vanaf maandag: Object X en de duurste villa ter wereld, Villa Aurora

Ignace Meuwissen met Princess Rita Boncompagni Ludovisi, de eigenares van de villa Auroa. (Foto: RV)

Villa Aurora in Rome is gekend als momenteel het duurste residentieel vastgoed ter wereld, goed voor een waarde van 470 miljoen euro. Ignace Meuwissen, specialist in luxe vastgoed, onderhandelt momenteel met verschillende nieuwe potentiële eigenaars van de site die gelegen is op een unieke locatie in het centrum van Rome. Maandag neemt hij u mee in de villa, exclusief in een nieuwe videoserie Object X. U ziet dan in detail de plafondschildering van de hand van Caravaggio die de villa uniek maakt. Dat werk alleen al wordt geschat op 300 miljoen euro. Vanaf nu, elke maandag exclusief op De Rijkste Belgen, Object X. Ignace Meuwissen neemt u mee naar plaatsen waar normaal enkel de grootste vermogens toegang toe hebben: Villa Aurora in Rome, de lupines in de atelier van Arne Quinze, exclusieve villa’s van Vlamingen in St-Tropez en Monaco.

Maandag 19 september 2022 op De Rijkste Belgen, Object X en de Romeinse villa Aurora, deel 1.

Verder lezen…


Object X – Exclusief – Nu live: De wereld van Object X en Ignace Meuwissen

Vastgoedspecialist Ignace Meuwissen vertegenwoordigt vermogende mensen die een exclusief vastgoed op de markt brengen. Hij leeft daarmee in een wereld die ongezien is voor de doorsnee burger. In Object X opent Meuwissen de deuren naar die onbekende wereld. Hij brengt mensen zeer dicht bij die anders onbereikbare unieke plaatsen. Van de meest beveiligde villa in Laren in Nederland, over een wijndomein met hotel en een sterrenrestaurant in Zuid-Frankijk tot een eiland voor de kust van Venetië. Steeds weer verrast Meuwissen de kijker met ongeziene residenties. In deze vijfde en voorlopig laatste aflevering van de mini-serie Object X maakt u kennis met Ignace Meuwissen en zijn soms verrassende eigen kijk op luxe vastgoed. Nu exclusief te zien op onze website, aflevering 5 van Object X.