Object X: Ignace Meuwissen ontmoet Piet Stockmans in Monaco

Ignace Meuwissen, specialist in luxe vastgoed, is in Monaco op stap met de jonge managers van B&C Monaco Properties. Ze praten over de specifieke eigenheid van de vastgoedmarkt in Monaco. Maar Meuwissen heeft ook een afspraak die doorgaat in het restaurant Le Louis XV. Hij ontmoet er de Belgische ontwerper Piet Stockmans. Le Louis XV wordt gerund door de Franse sterrenchef Alain Ducasse. Stockmans ontwierp exclusief het tafelporselein voor Ducasse. “Ik ontwerp borden die creatieve mogelijkheden openen voor de chef, zegt Stockmans, de dessertchef hier in Le Louis XV paste al zijn dessert aan aan het nieuwe tafelservies.” Bekijk hier onder deze nieuwe aflevering van Object X.

Verder lezen…


Object X: Hoe vastgoed verkopen in Monaco

Ze heten Benoît en Maxime Brizzi en Clément Cattalano. Het zijn drie jonge ondernemers die in Monaco hun vastgoedkantoor opstarten. Alle drie zijn ze er van overtuigd dat je als specialist in vastgoed verankerd moet zijn in Monaco om er ook te slagen in je business. Om de finesses van het vak onder de knie te krijgen doen ze een beroep op Ignace Meuwissen, wereldwijd ervaren specialist in luxe vastgoed. Ignace kent de markt in Monaco. “In Zwitserland worden vermogende mensen niet altijd goed gezien, zegt hij, in Monaco is dat anders.” Dat weten ook de 1.100 Belgen die in de prinselijke staat wonen. Stap mee met de jonge ondernemers in één van de kleinste maar meteen ook rijkste en duurste landen ter wereld.

Verder lezen…


EXCLUSIEF – Object X en Ignace Meuwissen: De lupines van Arne Quinze

Arne Quinze en Ignace Meuwissen bij de lupine van Quinze in Ooigem. (Foto: RV)

Als specialist in luxe vastgoed komt Ignace Meuwissen frequent in aanraking met verschillende vormen van investeringen door vermogende families. Eén van de meest geprefereerde vormen van die diversificatie zijn investeringen in kunst. Vandaag ontmoet Ignace de kunstenaar Arne Quinze die één van zijn grootse metalen lupines heeft neergezet op het domein van het kasteel van Ooigem. Quinze is een veel gezocht performer. In de video legt hij uit dat hij zijn handen gebruikt als instructie voor de kraanman die het aluminium bewerkt. “Het is de symbiose tussen mijn handen en de kraanman die de kunst maakt.” aldus Quinze wiens lupines ook terecht komen op de domeinen van de Rijkste Belgen.

Verder lezen…


Exclusief – Object X met Ignace Meuwissen: Villa Aurora, wie dit koopt, koopt geschiedenis

De wijlen prins Boncompagni Ludovisi samen met zijn echtgenote in de Villa Aurora. (Foto: RV)

Een plafondschilderij van Caravaggio samen met muurschilderijen van Guercino in één en dezelfde villa in het centrum van Rome, twee schilders uit de 17de eeuw waarbij Caravaggio mee de inspiratiebron was van Guercino. Dat is in één zin de samenvatting van de Villa Aurora, momenteel gekend als het duurste residentieel vastgoed ter wereld, goed voor een waarde van 470 miljoen euro. Ignace Meuwissen, specialist in luxe vastgoed, onderhandelt met verschillende nieuwe potentiële eigenaars van de villa. “Wie dit koopt, koopt geschiedenis.” zo zegt hij. En vandaag neemt Meuwissen u mee op een unieke tocht doorheen de historiek van Villa Aurora.

Volgende week maandag in Object X: We ontdekken de verborgen schatten van de Villa Aurora, waaronder het archief van de prinselijke familie Boncompagni Ludovisi, een verzameling van 150.000 historische brieven van onder meer Marie-Antoinette en haar gemaal de Franse koning Louis XVI. Beiden stierven onder de guillotine waarmee het lot van het Franse koningshuis was bezegeld.


NIEUW – Exclusief – Live vanaf maandag: Object X en de duurste villa ter wereld, Villa Aurora

Ignace Meuwissen met Princess Rita Boncompagni Ludovisi, de eigenares van de villa Auroa. (Foto: RV)

Villa Aurora in Rome is gekend als momenteel het duurste residentieel vastgoed ter wereld, goed voor een waarde van 470 miljoen euro. Ignace Meuwissen, specialist in luxe vastgoed, onderhandelt momenteel met verschillende nieuwe potentiële eigenaars van de site die gelegen is op een unieke locatie in het centrum van Rome. Maandag neemt hij u mee in de villa, exclusief in een nieuwe videoserie Object X. U ziet dan in detail de plafondschildering van de hand van Caravaggio die de villa uniek maakt. Dat werk alleen al wordt geschat op 300 miljoen euro. Vanaf nu, elke maandag exclusief op De Rijkste Belgen, Object X. Ignace Meuwissen neemt u mee naar plaatsen waar normaal enkel de grootste vermogens toegang toe hebben: Villa Aurora in Rome, de lupines in de atelier van Arne Quinze, exclusieve villa’s van Vlamingen in St-Tropez en Monaco.

Maandag 19 september 2022 op De Rijkste Belgen, Object X en de Romeinse villa Aurora, deel 1.

Verder lezen…


Object X – Exclusief – Nu live: De wereld van Object X en Ignace Meuwissen

Vastgoedspecialist Ignace Meuwissen vertegenwoordigt vermogende mensen die een exclusief vastgoed op de markt brengen. Hij leeft daarmee in een wereld die ongezien is voor de doorsnee burger. In Object X opent Meuwissen de deuren naar die onbekende wereld. Hij brengt mensen zeer dicht bij die anders onbereikbare unieke plaatsen. Van de meest beveiligde villa in Laren in Nederland, over een wijndomein met hotel en een sterrenrestaurant in Zuid-Frankijk tot een eiland voor de kust van Venetië. Steeds weer verrast Meuwissen de kijker met ongeziene residenties. In deze vijfde en voorlopig laatste aflevering van de mini-serie Object X maakt u kennis met Ignace Meuwissen en zijn soms verrassende eigen kijk op luxe vastgoed. Nu exclusief te zien op onze website, aflevering 5 van Object X.


Object X – Exclusief – Live vanaf maandag: De wereld van Object X en Ignace Meuwissen

Vastgoedspecialist Ignace Meuwissen vertegenwoordigt vermogende mensen die een exclusief vastgoed op de markt brengen. Hij leeft daarmee in een wereld die ongezien is voor de doorsnee burger. In Object X opent Meuwissen de deuren naar die onbekende wereld. Hij brengt mensen zeer dicht bij die anders onbereikbare unieke plaatsen. Van de meest beveiligde villa in Laren in Nederland, over een wijndomein met hotel en een sterrenrestaurant in Zuid-Frankijk tot een eiland voor de kust van Venetië. Steeds weer verrast Meuwissen de kijker met ongeziene residenties. In deze vijfde en voorlopig laatste aflevering van de mini-serie Object X maakt u kennis met Ignace Meuwissen en zijn soms verrassende eigen kijk op luxe vastgoed. Vanaf maandag 12 april exclusief te zien op onze website, aflevering 5 van Object X. Bekijk hier de trailer van de mini-serie Object X.


Object X – Exclusief – Nu live: De best beveiligde villa van Nederland

De meeste extravagant en best beveiligde villa van Nederland is gelegen in Laren. Samen met buurgemeente Blaricum is Laren in de regio Het Gooi op een steenworp van Amsterdam de thuisgemeente van de Rijkste Nederlanders. Laren herbergt dan ook de duurste villawijken. In deze aflevering van Object X laat vastgoedspecialist Ignace Meuwissen u exclusief kennis maken met één van de meest exclusieve villa’s in de Benelux. Nu live te zien op onze website.


Object X – Exclusief – Live vanaf maandag: De best beveiligde villa van Nederland

De meeste extravagant en best beveiligde villa van Nederland is gelegen in Laren. Samen met buurgemeente Blaricum is Laren in de regio Het Gooi op een steenworp van Amsterdam de thuisgemeente van de Rijkste Nederlanders. Laren herbergt dan ook de duurste villawijken. In deze aflevering van Object X laat vastgoedspecialist Ignace Meuwissen u exclusief kennis maken met één van de meest exclusieve villa’s in de Benelux.

De huidige eigenaar werkte drie jaar aan de verbouwing van wat nu een villa is van 1.000 m² met 3 slaapkamers, een ruime spa over 500 m² met binnenzwembad, een discotheek en een homecinema. Inzake veiligheid kunnen de meeste eigenaars enkel dromen van deze villa. Zo wordt van elke voorbij rijdende wagen de nummerplaat voor een bepaalde tijd opgeslagen. De villa is volledig uitgerust met kogelvrij glas. Deuren en ramen worden met een apart systeem geopend. Met 1 druk op de knop kan voor de veiligheid de jacuzzi leeglopen uit gevaar dat kinderen erin zouden vallen. En dat alles in beeld gebracht op 38 beeldschermen die over de woning verspreid zijn.

De villa in Laren is gebouwd door een industrieel die enkele jaren terug is overleden, waarna de familie heeft besloten de woning te verkopen en hun vermogen te herschikken. Sinds de opnames van deze episode van Object X heeft Ignace Meuwissen een bod mogen ontvangen van 19 miljoen euro.

Vanaf maandag 5 april exclusief te zien op onze website, aflevering 4 van Object X. Bekijk hier de trailer van de mini-serie Object X.


Object X – Exclusief – Nu live: De prachtige combinatie van Vervoordt en Wirtz

Op 20 minuten afstand van Antwerpen, op de grens tussen België en Nederland, ligt een prachtig 19e-eeuws domein dat de kracht en inspiratie combineert van de kunstkenner en decorateur Axel Vervoordt met de creativiteit van de tuinontwerper Wirtz International. Het resultaat is een landgoed dat zich uitstrekt over 9 hectare, opgebouwd rond een centrale fontein die het bindteken vormt tussen het hoofdhuis, het gastenverblijf en de conciërgewoning. Vastgoedexpert Ignace Meuwissen biedt u een exclusieve kijk in dit prachtig domein waarvoor zich ook al een buitenlandse geïnteresseerde kandidaat-koper heeft aangemeld. Bekijk nu exclusief: Aflevering 3 van Object X.