Exclusief – Object X met Ignace Meuwissen: Villa Aurora, wie dit koopt, koopt geschiedenis

De wijlen prins Boncompagni Ludovisi samen met zijn echtgenote in de Villa Aurora. (Foto: RV)

Een plafondschilderij van Caravaggio samen met muurschilderijen van Guercino in één en dezelfde villa in het centrum van Rome, twee schilders uit de 17de eeuw waarbij Caravaggio mee de inspiratiebron was van Guercino. Dat is in één zin de samenvatting van de Villa Aurora, momenteel gekend als het duurste residentieel vastgoed ter wereld, goed voor een waarde van 470 miljoen euro. Ignace Meuwissen, specialist in luxe vastgoed, onderhandelt met verschillende nieuwe potentiële eigenaars van de villa. “Wie dit koopt, koopt geschiedenis.” zo zegt hij. En vandaag neemt Meuwissen u mee op een unieke tocht doorheen de historiek van Villa Aurora.

Volgende week maandag in Object X: We ontdekken de verborgen schatten van de Villa Aurora, waaronder het archief van de prinselijke familie Boncompagni Ludovisi, een verzameling van 150.000 historische brieven van onder meer Marie-Antoinette en haar gemaal de Franse koning Louis XVI. Beiden stierven onder de guillotine waarmee het lot van het Franse koningshuis was bezegeld.


NIEUW – Exclusief – Live vanaf maandag: Object X en de duurste villa ter wereld, Villa Aurora

Ignace Meuwissen met Princess Rita Boncompagni Ludovisi, de eigenares van de villa Auroa. (Foto: RV)

Villa Aurora in Rome is gekend als momenteel het duurste residentieel vastgoed ter wereld, goed voor een waarde van 470 miljoen euro. Ignace Meuwissen, specialist in luxe vastgoed, onderhandelt momenteel met verschillende nieuwe potentiële eigenaars van de site die gelegen is op een unieke locatie in het centrum van Rome. Maandag neemt hij u mee in de villa, exclusief in een nieuwe videoserie Object X. U ziet dan in detail de plafondschildering van de hand van Caravaggio die de villa uniek maakt. Dat werk alleen al wordt geschat op 300 miljoen euro. Vanaf nu, elke maandag exclusief op De Rijkste Belgen, Object X. Ignace Meuwissen neemt u mee naar plaatsen waar normaal enkel de grootste vermogens toegang toe hebben: Villa Aurora in Rome, de lupines in de atelier van Arne Quinze, exclusieve villa’s van Vlamingen in St-Tropez en Monaco.

Maandag 19 september 2022 op De Rijkste Belgen, Object X en de Romeinse villa Aurora, deel 1.

Verder lezen…


Object X – Exclusief – Nu live: De wereld van Object X en Ignace Meuwissen

Vastgoedspecialist Ignace Meuwissen vertegenwoordigt vermogende mensen die een exclusief vastgoed op de markt brengen. Hij leeft daarmee in een wereld die ongezien is voor de doorsnee burger. In Object X opent Meuwissen de deuren naar die onbekende wereld. Hij brengt mensen zeer dicht bij die anders onbereikbare unieke plaatsen. Van de meest beveiligde villa in Laren in Nederland, over een wijndomein met hotel en een sterrenrestaurant in Zuid-Frankijk tot een eiland voor de kust van Venetië. Steeds weer verrast Meuwissen de kijker met ongeziene residenties. In deze vijfde en voorlopig laatste aflevering van de mini-serie Object X maakt u kennis met Ignace Meuwissen en zijn soms verrassende eigen kijk op luxe vastgoed. Nu exclusief te zien op onze website, aflevering 5 van Object X.


Object X – Exclusief – Live vanaf maandag: De wereld van Object X en Ignace Meuwissen

Vastgoedspecialist Ignace Meuwissen vertegenwoordigt vermogende mensen die een exclusief vastgoed op de markt brengen. Hij leeft daarmee in een wereld die ongezien is voor de doorsnee burger. In Object X opent Meuwissen de deuren naar die onbekende wereld. Hij brengt mensen zeer dicht bij die anders onbereikbare unieke plaatsen. Van de meest beveiligde villa in Laren in Nederland, over een wijndomein met hotel en een sterrenrestaurant in Zuid-Frankijk tot een eiland voor de kust van Venetië. Steeds weer verrast Meuwissen de kijker met ongeziene residenties. In deze vijfde en voorlopig laatste aflevering van de mini-serie Object X maakt u kennis met Ignace Meuwissen en zijn soms verrassende eigen kijk op luxe vastgoed. Vanaf maandag 12 april exclusief te zien op onze website, aflevering 5 van Object X. Bekijk hier de trailer van de mini-serie Object X.


Object X – Exclusief – Nu live: De best beveiligde villa van Nederland

De meeste extravagant en best beveiligde villa van Nederland is gelegen in Laren. Samen met buurgemeente Blaricum is Laren in de regio Het Gooi op een steenworp van Amsterdam de thuisgemeente van de Rijkste Nederlanders. Laren herbergt dan ook de duurste villawijken. In deze aflevering van Object X laat vastgoedspecialist Ignace Meuwissen u exclusief kennis maken met één van de meest exclusieve villa’s in de Benelux. Nu live te zien op onze website.


Object X – Exclusief – Live vanaf maandag: De best beveiligde villa van Nederland

De meeste extravagant en best beveiligde villa van Nederland is gelegen in Laren. Samen met buurgemeente Blaricum is Laren in de regio Het Gooi op een steenworp van Amsterdam de thuisgemeente van de Rijkste Nederlanders. Laren herbergt dan ook de duurste villawijken. In deze aflevering van Object X laat vastgoedspecialist Ignace Meuwissen u exclusief kennis maken met één van de meest exclusieve villa’s in de Benelux.

De huidige eigenaar werkte drie jaar aan de verbouwing van wat nu een villa is van 1.000 m² met 3 slaapkamers, een ruime spa over 500 m² met binnenzwembad, een discotheek en een homecinema. Inzake veiligheid kunnen de meeste eigenaars enkel dromen van deze villa. Zo wordt van elke voorbij rijdende wagen de nummerplaat voor een bepaalde tijd opgeslagen. De villa is volledig uitgerust met kogelvrij glas. Deuren en ramen worden met een apart systeem geopend. Met 1 druk op de knop kan voor de veiligheid de jacuzzi leeglopen uit gevaar dat kinderen erin zouden vallen. En dat alles in beeld gebracht op 38 beeldschermen die over de woning verspreid zijn.

De villa in Laren is gebouwd door een industrieel die enkele jaren terug is overleden, waarna de familie heeft besloten de woning te verkopen en hun vermogen te herschikken. Sinds de opnames van deze episode van Object X heeft Ignace Meuwissen een bod mogen ontvangen van 19 miljoen euro.

Vanaf maandag 5 april exclusief te zien op onze website, aflevering 4 van Object X. Bekijk hier de trailer van de mini-serie Object X.


Object X – Exclusief – Nu live: De prachtige combinatie van Vervoordt en Wirtz

Op 20 minuten afstand van Antwerpen, op de grens tussen België en Nederland, ligt een prachtig 19e-eeuws domein dat de kracht en inspiratie combineert van de kunstkenner en decorateur Axel Vervoordt met de creativiteit van de tuinontwerper Wirtz International. Het resultaat is een landgoed dat zich uitstrekt over 9 hectare, opgebouwd rond een centrale fontein die het bindteken vormt tussen het hoofdhuis, het gastenverblijf en de conciërgewoning. Vastgoedexpert Ignace Meuwissen biedt u een exclusieve kijk in dit prachtig domein waarvoor zich ook al een buitenlandse geïnteresseerde kandidaat-koper heeft aangemeld. Bekijk nu exclusief: Aflevering 3 van Object X.


Object X – Exclusief – Live vanaf maandag: De prachtige combinatie van Vervoordt en Wirtz

Op 20 minuten afstand van Antwerpen, op de grens tussen België en Nederland, ligt een prachtig 19e-eeuws domein dat de kracht en inspiratie combineert van de kunstkenner en decorateur Axel Vervoordt met de creativiteit van de tuinontwerper Wirtz International. Het resultaat is een landgoed dat zich uitstrekt over 9 hectare, opgebouwd rond een centrale fontein die het bindteken vormt tussen het hoofdhuis, het gastenverblijf en de conciërgewoning. En dan is er nog de indrukwekkende stal met meerdere mogelijkheden, voorzien van een prachtige buitenkeuken voor het houden van events. Het gastenverblijf geniet van de charme van materialen afkomstig uit een oud Frans klooster. De buitenlandse eigenaar heeft besloten de woning te verkopen, omdat na het vertrek van de kinderen naar het buitenland het domein te groot is geworden. Vastgoedexpert Ignace Meuwissen biedt u een exclusieve kijk in dit prachtig domein waarvoor zich ook al een buitenlandse geïnteresseerde kandidaat-koper heeft aangemeld. Vanaf maandag 29 maart exclusief te zien op onze website, aflevering 3 van Object X. Bekijk hier de trailer van de mini-serie Object X. 


Object X: Exclusief – nu live: Marc Verstraete en Castigno

In deze tweede aflevering van Object X laat Ignace Meuwissen u kennis maken met een unieke Vlaamse parel in Zuid-Frankrijk: Marc Verstraete en het hybride biologisch wijndorp Castigno. Nu exclusief hier te zien op derijkstebelgen.be 


Object X: Exclusief – Maak kennis met Marc Verstraete en Castigno

Wanneer Tine Claeys en Marc Verstraete Château Castigno voor het eerst zagen, voelden ze meteen dat er voor hen net iets heel bijzonders was begonnen. Nadat ze de wereld hadden verkend, ontdekten ze een van de best bewaarde geheimen, verborgen in Zuid-Frankrijk. Ze aarzelden niet, kochten het domein en beslisten het geheel in zijn oude glorie te herstellen. Op dat moment ontstond het idee van de creatie van een hybride biologisch wijndorp. Een hele onderneming, maar dat was een kolfje naar de hand van Marc Verstraete, de ondernemer die fortuin maakte met zijn vatenbedrijf Bladgen. In de tweede aflevering van Object X laat Ignace Meuwissen u kennis maken met een unieke Vlaamse parel in Zuid-Frankrijk. Vanaf maandag 22 maart live te bekijken op derijkstebelgen.be

Verder lezen…