Ignace Meuwissen [436]

Vermogen € 47 550 000
Gekend als Property4East
Activiteit Makelaar in luxe vastgoed
Inplanting Luxemburg
Huidige positie 436


De uit Limburg afkomstige Ignace Meuwissen stapte op 25-jarige leeftijd in de vastgoedsector. In 2008 richtte hij samen met zijn echtgenote Naomi El Haimer zijn eigen bedrijf Property4East op. Daarmee legde hij zich toe op luxevastgoed voor Oost-Europese oligarchen en industriëlen. Meuwissen zelf zorgt voor de verkoop, zijn echtgenote voor de staging. Beiden zijn sterk aan elkaar gekoppeld, waarbij de stageing van zijn vrouw en de daaraan gekoppelde herinrichting van de panden voor enkele succestransacties heeft gezorgd. Meuwissen is een gatekeeper van Oost Europese industriëlen die om strategische redenen naar Europa willen verhuizen.

In 2010 werkte hij samen met Chelsea Football Club, eigendom van Roman Abramovich, die zijn Millennium Suites aanbood om te verhuren. In 2014 voerde hij de eerste succesvolle relocatie uit van een Russische oligarch naar Nederland. In november 2017 verkocht Meuwissen aan een Kazachse regeringsfunctionaris een luxe, streng beveiligde flat in Parijs voor 65 miljoen euro, een transactie die Mansion Global één van de duurste residentiële transacties in de stad van dat jaar noemde. De Kazach in kwestie besloot het appartement voor 125 miljoen euro door te verkopen. Verschillende mediaberichten verwezen naar de toenmalige regerende familie Nazarbayev in Kazachstan als mogelijke koper.

Eind 2018 tekende Meuwissen met Mohammad Zahoor een partnerschap om Property4East.com te lanceren, het eerste platform voor makelaars en eigenaars van luxe onroerend goed gespecialiseerd voor Russische, Kazachse en Oekraïense klanten in samenwerking met Oost-Europese televisieomroepen.

In 2019 tekende Meuwissen een overeenkomst met financieel specialist PWC en een private bank om 15 tot 20 families van Oost-Europese afkomst uit Kazachstan, Rusland en Oekraïne als reactie op de Brexit vanuit Londen te verhuizen naar nieuwe locaties in de Benelux. Tegelijk kreeg hij de opdracht om de Britse huizen van de Oost-Europese families te verkopen tegen een vergoeding van 6%. Volgens goed geïnformeerde bronnen is de geschatte transactiewaarde van de gehele Britse portefeuille meer dan 1 miljard euro waard. De portefeuille van verhuiswoningen in de Benelux zou meer dan 200 miljoen euro bedragen. In 2020 verkocht Meuwissen de hele portefeuille aan een Russische internationale partner. Zelf blijft hij wel nog tot 2025 verbonden aan het bedrijf.

Sinds 2015 steunt Meuwissen jaarlijks Mohammad Zahoor en zijn vrouw Kamaliya met haar stichting om kinderen in nood te helpen. De stichting organiseert jaarlijks liefdadigheidsavonden om geld in te zamelen.

In 2015 werkte Meuwissen samen met uitgeverij teNeues als auteur voor het koffietafelboek Living in Style Morocco dat via Amazon werd verkocht. In 2018 werd Meuwissen door uitgeverij teNeues gevraagd om als lid van de adviesraad mee te werken aan verschillende projecten. Een must-have boek voor alle klassieke autoliefhebbers wereldwijd met de titel “Classic Cars Review” samen met Rolf Sachs, Maximillion Cooper CEO van de Gumball 3000 en Prince Luitpold uit Beieren, inclusief het koffietafelboek Interior Designer Review in samenwerking met Caroline Sarkozy zus van Nicolas Sarkozy.

Op Kerstavond 2017 zond Nederland 3 een tv-programma uit over het dagelijks leven van Ignace en zijn vrouw Naomi, gepresenteerd door Lauren Verster. Sinds mei 2020 heeft Meuwissen zijn eigen maandelijkse column in Forbes Mongolië over luxe vastgoed en herlocatie. In december 2020 bracht ook de Vlaamse commerciële zender VTM een programma over de vastgoedmakelaar.