Peter Goossens op bezoek bij Yoshi. (Foto: Instagram)
DRB Foodie Nadine bezoekt Chef Yoshi in het centrum van Gent. Ze deelt haar ervaring met u. Eigenzinnig op haar manier, ongebonden, vrij en vrank. Maar steeds met respect voor de ambitie en de durf van de horeca ondernemer. En ze weet waar ze over praat. Haar ondernemerschap in de toeristische sector zette haar er toe aan een doorgedreven horeca opleiding te volgen.
Dochter en vader Vida en Domenico Acquaro. (Foto: Marina)
DRB Foodie Nadine bezoekt Resto Marina op de winderige Oosteroever in Oostende. Ze deelt haar ervaring met u. Eigenzinnig op haar manier, ongebonden, vrij en vrank. Maar steeds met respect voor de ambitie en de durf van de horeca ondernemer. En ze weet waar ze over praat. Haar ondernemerschap in de toeristische sector zette haar er toe aan een doorgedreven horeca opleiding te volgen.
Het interieur van restaurant Isabelle Arpin. (Foto: RV)
DRB Foodie Nadine bezoekt restaurant Isabelle Arpin in Brussel. Ze deelt haar ervaring met u. Eigenzinnig op haar manier, ongebonden, vrij en vrank. Maar steeds met respect voor de ambitie en de durf van de horeca ondernemer. En ze weet waar ze over praat. Haar ondernemerschap in de toeristische sector zette haar er toe aan een doorgedreven horeca opleiding te volgen.
DRB Foodie Nadine bezoekt restaurant Bruut in Brugge. Ze deelt haar ervaring met u. Eigenzinnig op haar manier, ongebonden, vrij en vrank. Maar steeds met respect voor de ambitie en de durf van de horeca ondernemer. En ze weet waar ze over praat. Haar ondernemerschap in de toeristische sector zette haar er toe aan een doorgedreven horeca opleiding te volgen.
Yotam Ottolenghi opende in 2002 een kleine winkel in het trendy Notting Hill in West London. De chefs Ottolenghi en Sami Tamimi stonden er aan het roer en creëerden een levensmiddelenwinkel, een restaurant en een bakkerij. Het geheel werd een éénduidige weerspiegeling van hun obsessieve relatie met eten. Vanuit Notthing Hill ontwikkelde Ottolenghi een stijl van eten die geworteld is in de Midden-Oosterse en Mediterrane tradities, maar die ook gebruik maakt van diverse invloeden en ingrediënten van over de hele wereld. Het maakte van Ottolenghi een wereldster. Dat brengt hem deze maand ook naar Antwerpen. DRB Foodie Nadine laat dit (commercieel?) evenement echter aan haar voorbijgaan.
DRB Foodie Nadine gooit het vandaag over een andere boeg. Geen restaurantbezoek maar een workshop in het Brugse kookatelier van Fox Flambé. Met chef Bruno Timperman. Ze deelt haar ervaring met u. Eigenzinnig op haar manier, ongebonden, vrij en vrank. Maar steeds met respect voor de ambitie en de durf van de horeca ondernemer. En ze weet waar ze over praat. Haar ondernemerschap in de toeristische sector zette haar er toe aan een doorgedreven horeca opleiding te volgen.
DRB Foodie Nadine bezoekt restaurant PAPS in Berlaar. Ze deelt haar ervaring met u. Eigenzinnig op haar manier, ongebonden, vrij en vrank. Maar steeds met respect voor de ambitie en de durf van de horeca ondernemer. En ze weet waar ze over praat. Haar ondernemerschap in de toeristische sector zette haar er toe aan een doorgedreven horeca opleiding te volgen.
DRB Foodie Nadine bezoekt restaurant De Kruier in Ramskapelle. Ze deelt haar ervaring met u. Eigenzinnig op haar manier, ongebonden, vrij en vrank. Maar steeds met respect voor de ambitie en de durf van de horeca ondernemer. En ze weet waar ze over praat. Haar ondernemerschap in de toeristische sector zette haar er toe aan een doorgedreven horeca opleiding te volgen.
Ik heb zin in een à la carte restaurant in plaats van opnieuw het vaste menugegeven. We kiezen voor restaurant De Kruier in Ramskapelle en boeken niet voor het diner maar voor de lunch … (Word ik een dagje ouder? denk ik bij mezelf) Reserveren enkele dagen voordien blijkt geen probleem. Ik had vooraf op de website hun menu kaart al eens bekeken. Je krijgt er duidelijk vermeld wat er aangeboden wordt en tegen welke prijs. Ik had er zin in en wist zelfs al wat ik zou eten …
DRB Foodie Nadine bezoekt restaurant Barge in Brussel. Ze deelt haar ervaring met u. Eigenzinnig op haar manier, ongebonden, vrij en vrank. Maar steeds met respect voor de ambitie en de durf van de horeca ondernemer. En ze weet waar ze over praat. Haar ondernemerschap in de toeristische sector zette haar er toe aan een doorgedreven horeca opleiding te volgen.
Barge. De naam is de samentrekking van Barbara Hoornaert en Grégoire Gillard. Of nog… een Franse populaire uitdrukking voor ‘een beetje gek’. Misschien zijn ze dat ook. Jonge dertigers die het aandurfden een restaurant op te bouwen in de Ieperlaan te Brussel. Hij, een parcours bij ‘Comme chez soi’, ‘Alain Ducasse’ en sous chef bij ‘L’Air du temps’. Zij, hoofdsommelier bij hetzelfde ‘L’Air du temps’, bij ‘La grappe d’or’ en ‘L’Eau vive’. Veelbelovend…. En met een verhaal. “Zij gaan voor een ethisch en enthousiaste aanpak, met uitsluitend lokale producten.”, zo lees ik. Een beetje gek? Dat is precies wat mij boeit…..
Tijdens een zoektocht naar catering op locatie voor een kleine groep komt een collega bij mij langs met de volgende tip: probeer eens bij de mensen van Commotie in Sint-Amandsberg, die zijn naar het schijnt erg goed. Enig onderzoek leert dat die “schijnt” bevestigd wordt in verschillende lovende commentaren in de media. Ons besluit staat vast, we gaan zelf op bezoek. Al vanaf het begin val je in de Commotie marketing format. Elke maand kan je één dag stipt om 10u00 in de voormiddag, van op kantoor wellicht, proberen een plaatsje te bemachtigen in het restaurant, drie maand later. Ik probeer, en ja het lukt. Na 15 minuten blijkt het restaurant quasi volgeboekt…. Drie maand later dus richting Victor Braeckmanlaan in Sint-Amandsberg, Gent. Mobiliteit en Gent, dus vooraf even nagekeken op hun website. Makkelijk bereikbaar? Absoluut. Is er parkeerplaats? jawel In de straat of even verder op een parking. Je wordt er verwacht om 19u30. Stipt. Het menu deze maand ? Er wordt gewerkt met 1 tasting menu, geen à la carte. Wat het menu juist inhoudt blijft alsnog een mysterie…