DRB Foodie Nadine: ‘Jean-Philippe’ in Ingelmunster

Jean-Philippe Vormezeele. (Foto: Jean-Philippe)

DRB Foodie Nadine bezoekt restaurant ‘Jean-Philippe’ in het West-Vlaamse Ingelmunster. Ze deelt haar ervaring met u. Eigenzinnig op haar manier, ongebonden, vrij en vrank. Maar steeds met respect voor de ambitie en de durf van de horeca ondernemer. En ze weet waar ze over praat. Haar ondernemerschap in de toeristische sector zette haar er toe aan een doorgedreven horeca opleiding te volgen.

Verder lezen…


DRB Foodie Nadine: Dinner@Noon

DRB Foodie Nadine bezoekt restaurant Noon in Maastricht. Ze deelt haar ervaring met u. Eigenzinnig op haar manier, ongebonden, vrij en vrank. Maar steeds met respect voor de ambitie en de durf van de horeca ondernemer. En ze weet waar ze over praat. Haar ondernemerschap in de toeristische sector zette haar er toe aan een doorgedreven horeca opleiding te volgen.

Verder lezen…


DRB Foodie Nadine: Allegro Moderato… Ma non troppo

Het terras van Allegro Moderato aan de Gentse Korenlei. (Foto: RV)

DRB Foodie Nadine bezoekt restaurant Allegro Moderato in het centrum van Gent. Ze deelt haar ervaring met u. Eigenzinnig op haar manier, ongebonden, vrij en vrank. Maar steeds met respect voor de ambitie en de durf van de horeca ondernemer. En ze weet waar ze over praat. Haar ondernemerschap in de toeristische sector zette haar er toe aan een doorgedreven horeca opleiding te volgen.

Indian summer – machtig mooi weer. Ik moet even naar buiten – naar ‘t stad – een terrasje lijkt me wel iets. Ik heb evenmin zin om te koken, wel zin in iets lekkers, niets gereserveerd, ik zal wel zien. Of het een goed idee is moet nog blijken. Heel veel aantrekkelijke terrasjes zijn volzet. Een aantal restaurants zijn gesloten met de melding ‘wegens personeelstekort vandaag niet open’. De nachtmerrie van de horeca …

Verder lezen…


Boulevard in Latem: ongecompliceerd smakelijk

De jonge chef Thomas Schmidt. (Foto: Boulevard)

DRB Foodie Nadine bezoekt restaurant Boulevard in Latem. Ze deelt haar ervaring met u. Eigenzinnig op haar manier, ongebonden, vrij en vrank. Maar steeds met respect voor de ambitie en de durf van de horeca ondernemer. En ze weet waar ze over praat. Haar ondernemerschap in de toeristische sector zette haar er toe aan een doorgedreven horeca opleiding te volgen.

Net terug thuis van Latem. We zochten iets om te eten langs de Kortrijksesteenweg, best een drukke straat, en niet goed thuis zijnde in de regio zien we Bavette. Dit blijkt een spaghettiketen te zijn, ik heb wel honger, doch daar gaan we niet voor. Een beetje verder zien we Boulevard Brasserie en we besluiten dit te proberen. Op goed geluk.

Verder lezen…


DRB Foodie Nadine: Verrassingen in Linguaglossa, aan de voet van de Etna

Elio Russo, chef van ‘Dodici Fontane’

DRB Foodie Nadine bezoekt restaurant ‘Dodici Fontane’ in Linguaglossa, Sicilië. Ze deelt haar ervaring met u. Eigenzinnig op haar manier, ongebonden, vrij en vrank. Maar steeds met respect voor de ambitie en de durf van de horeca ondernemer. En ze weet waar ze over praat. Haar ondernemerschap in de toeristische sector zette haar er toe aan een doorgedreven horeca opleiding te volgen.

Wat doet een Belg op het eiland Sicilië wanneer hij zijn reis enkele maanden geleden heeft geboekt en het er nu 42 graden celsius is? We komen van Catania aan de oostkust en zijn op weg naar Linguaglossa, een klein stadje op de noordelijke bergkant van de Etna. Buiten schommelt de temperatuur tussen de 39 en 42 graden. Het is ongeveer het warmste moment van de dag. De hitte valt als een massieve blok naar beneden. Ik kijk dan ook uit naar “ Hotel Villa Neri”, een resort&spa met 24 kamers en gelegen aan de voet van de smeulende Etna.

Verder lezen…


DRB Foodie Nadine en ‘John Dory’ in Gent… helaas !

Het logo van John Dory.

DRB Foodie Nadine bezoekt restaurant ‘John Dory’ in Gent. Ze deelt haar ervaring met u. Eigenzinnig op haar manier, ongebonden, vrij en vrank. Maar steeds met respect voor de ambitie en de durf van de horeca ondernemer. En ze weet waar ze over praat. Haar ondernemerschap in de toeristische sector zette haar er toe aan een doorgedreven horeca opleiding te volgen.

Met vrienden afgesproken in restaurant ‘John Dory’ in Gent. Neen, het is niet de naam van de chef maar wel de Engelse benaming van ‘zonnevis’ zo vermeldt de website. Dat is ook waar het restaurant voor staat, zo lezen we: ‘een mooie productkeuken waar de zee centraal staat en waar we voor verse vangst kiezen’. Daarbij nog de baseline: ‘don’t forget, keep swimming upstream’. Ik zag het dus helemaal zitten.

Verder lezen…


DRB Foodie Nadine: Hof van Oranje in Zottegem, op zoek naar vergane glorie

Eliane Feliers, midden op de linker foto.

DRB Foodie Nadine bezoekt Hof van Oranje in Zottegem. Ze deelt haar ervaring met u. Eigenzinnig op haar manier, ongebonden, vrij en vrank. Maar steeds met respect voor de ambitie en de durf van de horeca ondernemer. En ze weet waar ze over praat. Haar ondernemerschap in de toeristische sector zette haar er toe aan een doorgedreven horeca opleiding te volgen.

Verder lezen…


DRB Foodie Nadine: Nast, dat smaakt !

Dean Masschelein (Foto: Nast)

DRB Foodie Nadine bezoekt Nast in Izegem. Ze deelt haar ervaring met u. Eigenzinnig op haar manier, ongebonden, vrij en vrank. Maar steeds met respect voor de ambitie en de durf van de horeca ondernemer. En ze weet waar ze over praat. Haar ondernemerschap in de toeristische sector zette haar er toe aan een doorgedreven horeca opleiding te volgen.

Verder lezen…


DRB Foodie Nadine: Nie Béus

Het jonge echtpaar Beuselinck-Molle in hun keuken. (Foto: Beus)

DRB Foodie Nadine bezoekt Béus in Passendale, op de grens van de Westhoek. Ze deelt haar ervaring met u. Eigenzinnig op haar manier, ongebonden, vrij en vrank. Maar steeds met respect voor de ambitie en de durf van de horeca ondernemer. En ze weet waar ze over praat. Haar ondernemerschap in de toeristische sector zette haar er toe aan een doorgedreven horeca opleiding te volgen.

Verder lezen…


De Rijkste Belgen Foodie: Dr. Shakshuka

DRB Foodie Nadine is op bezoek bij Dr. Shakshuka in Jaffa, Tel Aviv. Ze deelt haar ervaring met u. Eigenzinnig op haar manier, ongebonden, vrij en vrank. Maar steeds met respect voor de ambitie en de durf van de horeca ondernemer. En ze weet waar ze over praat. Haar ondernemerschap in de toeristische sector zette haar er toe aan een doorgedreven horeca opleiding te volgen.

Verder lezen…