De Rijkste Belgen Foodie: De Kruier – Ramskapelle, in de schaduw van de molen

DRB Foodie Nadine bezoekt restaurant De Kruier in Ramskapelle. Ze deelt haar ervaring met u. Eigenzinnig op haar manier, ongebonden, vrij en vrank. Maar steeds met respect voor de ambitie en de durf van de horeca ondernemer. En ze weet waar ze over praat. Haar ondernemerschap in de toeristische sector zette haar er toe aan een doorgedreven horeca opleiding te volgen.

Ik heb zin in een à la carte restaurant in plaats van opnieuw het vaste menugegeven. We kiezen voor restaurant De Kruier in Ramskapelle en boeken niet voor het diner maar voor de lunch … (Word ik een dagje ouder? denk ik bij mezelf) Reserveren enkele dagen voordien blijkt geen probleem. Ik had vooraf op de website hun menu kaart al eens bekeken. Je krijgt er duidelijk vermeld wat er aangeboden wordt en tegen welke prijs. Ik had er zin in en wist zelfs al wat ik zou eten …

Continue reading…


De Rijkste Belgen Foodie: Barge, in de Brusselse Kaaienwijk

(Foto: Barge Instagram)

DRB Foodie Nadine bezoekt restaurant Barge in Brussel. Ze deelt haar ervaring met u. Eigenzinnig op haar manier, ongebonden, vrij en vrank. Maar steeds met respect voor de ambitie en de durf van de horeca ondernemer. En ze weet waar ze over praat. Haar ondernemerschap in de toeristische sector zette haar er toe aan een doorgedreven horeca opleiding te volgen.

Barge. De naam is de samentrekking van Barbara Hoornaert en Grégoire Gillard. Of nog… een Franse populaire uitdrukking voor ‘een beetje gek’. Misschien zijn ze dat ook. Jonge dertigers die het aandurfden een restaurant op te bouwen in de Ieperlaan te Brussel. Hij, een parcours bij ‘Comme chez soi’, ‘Alain Ducasse’ en sous chef bij ‘L’Air du temps’. Zij, hoofdsommelier bij hetzelfde ‘L’Air du temps’, bij ‘La grappe d’or’ en ‘L’Eau vive’. Veelbelovend…. En met een verhaal. “Zij gaan voor een ethisch en enthousiaste aanpak, met uitsluitend lokale producten.”, zo lees ik. Een beetje gek? Dat is precies wat mij boeit….. 

Continue reading…


De Rijkste Belgen Foodie: De commotie rond Commotie

Chef Thomas Gellynck. (Foto: Commotie)

Tijdens een zoektocht naar catering op locatie voor een kleine groep komt een collega bij mij langs met de volgende tip: probeer eens bij de mensen van Commotie in Sint-Amandsberg, die zijn naar het schijnt erg goed. Enig onderzoek leert dat die “schijnt” bevestigd wordt in verschillende lovende commentaren in de media. Ons besluit staat vast, we gaan zelf op bezoek. Al vanaf het begin val je in de Commotie marketing format. Elke maand kan je één dag stipt om 10u00 in de voormiddag, van op kantoor wellicht, proberen een plaatsje te bemachtigen in het restaurant, drie maand later. Ik probeer, en ja het lukt. Na 15 minuten blijkt het restaurant quasi volgeboekt…. Drie maand later dus richting Victor Braeckmanlaan in Sint-Amandsberg, Gent. Mobiliteit en Gent, dus vooraf even nagekeken op hun website. Makkelijk bereikbaar? Absoluut. Is er parkeerplaats? jawel In de straat of even verder op een parking. Je wordt er verwacht om 19u30. Stipt. Het menu deze maand ? Er wordt gewerkt met 1 tasting menu, geen à la carte. Wat het menu juist inhoudt blijft alsnog een mysterie…

Continue reading…


De Rijkste Belgen Foodie – Een eigenzinnige kijk, met een kleine hoek af, op de culinaire wereld

In deze tijden waarin culinaire gidsen hun onafhankelijkheid en objectiviteit inruilen voor reservatie inkomsten en goodwill van restaurants groeit de nood aan culinaire vrijdenkers. De Rijkste Belgen gaat op zoek naar nieuwe trends, inspirerende gerechten en boeiende culinaire mensen. We doen daarvoor een beroep op onze eigen foodie Nadine. Eigenzinnig op haar manier, ongebonden, vrij en vrank. Maar steeds met respect voor de ambitie en de durf van de horeca ondernemer. En ze weet waar ze over praat. Haar ondernemerschap in de toeristische sector zette haar er toe aan een doorgedreven horeca opleiding te volgen. Nu deelt ze haar ervaring met u. Op zoek naar nieuwe culinaire horizonten, onafhankelijk van god en gebod. Foodie Nadine: “Creativiteit en kunde leiden tot nieuwe ervaringen. Het leven is te kort om er niet altijd van te genieten. We gaan op zoek naar ziel en  zaligheden.”

Continue reading…