Iep Invest kiest CEO en nieuwe bestuurder (maar zegt het niet)

gunther-vanpraet
Gunther Vanpraet

Het ziet er niet naar uit dat het bedrijf Iep Invest alsnog in aanmerking komt om een prijs te winnen als best communicerende beursgenoteerd bedrijf. Het bedrijf heeft een nieuwe CEO, de Oostendenaar Gunther Vanpraet, een nieuwe onafhankelijke bestuurder, Dirk Van Vlaenderen, een nieuwe maatschappelijke zetel, in Antwerpen en niet langer in Ieper, en een nieuwe voorzitter. Of neen, dat laatste niet. Ze hebben geen voorzitter meer. De website van Iep Invest is al halvelings aangepast, echt communiceren over de managementwijzigingen deed Iep Invest nog niet. Het beursgenoteerd bedrijf staat onder controle van de Nederbelg Gerard Cok die fortuin maakte in de sexindustrie. Iep Invest controleert onder meer vastgoedgroep Accentis waar recent Joris Ide zijn participatie optrok van 5 naar 10 procent.De Oostendenaar Gunther Vanpraet, in een vorig leven nog lid van de hoofdredactie van de krant Het Nieuwsblad, nam ontslag als voorzitter van Iep Invest om CEO te worden. Vanpraet is ook afgevaardigd bestuurder van het Economisch Huis in Oostende, een contactpunt tussen de stad en bedrijven dat 15 politiek benoemde bestuurders telt en 3 medewerkers. In 2011 werd hij CEO van de nv Exploitatie Kursaal Oostende. Daarnaast is hij lid van het directiecomité van basketclub Telenet Oostende. In mei 2016 werd hij voorgedragen als onafhankelijk bestuurder bij Iep Invest. Vijf maand later nam hij met onmiddellijke ingang ontslag als bestuurder en werd hij aangesteld als CEO.

dirk-van-vlaenderen
Dirk Van Vlaenderen

Dirk Van Vlaenderen is gekend als bedrijfsrevisor van de groep Deloitte. Afgelopen zomer werd hij al onafhankelijke bestuurder van de groep Greenyard Foods van Hein Deprez.

Zowel Iep Invest als haar dochter Punch Motive hebben of gaan hun maatschappelijke zetel verleggen van Ieper, waar ook Accentis huist, naar de Noorderlaan in Antwerpen. Alle beslissingen werden genomen op een raad van bestuur die doorging op 28 oktober. De verplaatsing van de maatschappelijke zetel is voorzien voor 16 december.