Ignace Meuwissen innoveert met Whisper Auctions: Kensington Palace Gardens & Villa Aurora

Ignace Meuwissen (links) met rechts zijn vriend, de Brits-Oekraïnse miljonair Mohammad Zahoor. Tussen hen in de Amerikaanse investeerder Todd Boehly die in 2022 de Britse topclub Chelsea overkocht van de Rus Roman Abramovich.

Ignace Meuwissen, specialist in exclusief vastgoed, innoveert met de lancering van Whisper Auctions. Als Zwitserse “boutique firm” is het bedrijf gespecialiseerd in de verkoop van exclusief vastgoed buiten de media aandacht. De nieuwe dienst maakt het mogelijk discreet vastgoed op de markt te brengen, buiten het oog om van al te nieuwsgierige voyeurs. Die verkoop kan zowel de vorm aannemen van private verkopen als vastgoed dat wordt aangeboden in een discrete veiling. De innoverende dienst wordt gelanceerd met twee belangrijke aanbiedingen: Villa Aurora en een villa in Kensington Palace Gardens. Villa Aurora in Rome moet met een historische prijs van 467 miljoen euro het duurste vastgoed ter wereld zijn. Kensington Palace Gardens in Londen is gekend als de ‘billionairs row’.

Whisper Auctions brengt ons naar het exclusief terrein van ‘off market’ vastgoed in de wereld van de UHNWI of de ‘ultra high net worth individuals’. Aanbieden van exclusief vastgoed is voor veel eigenaars een probleem. Hun vastgoed wordt geëtaleerd aan nieuwsgierigen via foto’s op het internet. En foto’s leiden instant een oncontroleerbaar eigen leven. Het is voor elke eigenaar een nachtmerrie zijn foto’s opnieuw verspreid te zien wanneer zijn vastgoed nog geen koper heeft gevonden. Deze ongecontroleerde piraterij brengt ook de veiligheid van het individu in gevaar.Als antwoord op die uitdagingen ontwikkelde Ignace Meuwissen Whisper Auctions. Valabele geïnteresseerde partijen kunnen daarbij toetreden via registratie per e-mail. Na verificatie krijgt men dan toegang tot het dossier. Elke registratie wordt nauwkeurig gescreend en opgevolgd om de verkoper en koper te beschermen tegen ongewilde nieuwsgierigen. De innoverende dienst wordt gelanceerd met twee belangrijke aanbiedingen: Villa Aurora en een villa in Kensington Palace Gardens. Villa Aurora in Rome moet met een historische prijs van 467 miljoen euro het duurste vastgoed ter wereld zijn. Via Whisper Auctions, Private Sales, is het mogelijk in alle discretie een bod uit te brengen op de Villa Aurora. Kensington Palace Gardens in Londen is ook gekend als de ‘billionairs row’. Villa’s komen er op de markt te koop of verwisselen van eigenaar onder de rader. Whisper Actions gaat via Private Sales een villa in Kensington Palace Gardens te koop aanbieden onder controle van een strikt opgevolgd proces. Verwachtingen zijn dat de eindprijs prijs van het aanbod om en bij 100 miljoen Britse pond kan bereiken. 

Ignace Meuwissen werd bekend als consultant voor klanten in Oost-Europa, Centraal-Azië, en Oost-Azië. Hij is gespecialiseerd in de verkoop van residentieel vastgoed op basis van onderhandse verkoop. Met een eigen netwerk en marketing op maat, werd hij een van de pioniers in dit marktsegment. Met Whisper Auctions mikt hij op de onderhandse verkoop en veilingen van residentieel vastgoed vanaf 5 miljoen euro voornamelijk uit Oost-Europa en Centraal- en Oost-Azië.