Joris Ide verdubbelt belang in Accentis tot 10 procent

accentis
Eén van de acht industriële projecten van Accentis, dit in Slovakije.

De West-Vlaamse industrieel Joris Ide heeft zijn participatie in het industrieel vastgoedbedrijf Accentis verdubbeld van 5 naar 10 procent. Hij kocht daarvoor 64,5 miljoen Accentis-aandelen bij op de beurs om zijn totaal op 126,9 miljoen te brengen. Dat mag allemaal veel lijken, in praktijk valt het nogal mee. Ide betaalt voor die extra 5 procent om en bij 2,5 miljoen euro. Accentis heeft immers een aantal verliesjaren achter de rug en is een zogenaamd ‘centenaandeel’ geworden dat nu noteert tegen 0,04 euro per aandeel.



Er wordt al langer dan vandaag gespeculeerd en geroddeld over Accentis. Het bedrijf is gespecialiseerd in het beheer van industrieel vastgoed en is voor meerderheid in handen van de beursgenoteerde holding Iep Invest. Die is dan weer voor meerderheid van de Nederlandse investeerder Gerard Cok, gewezen bankier die fortuin maakte in de porno industrie. Cok nam Iep Invest over van de ook al veel besproken industrieel Guido Dumarey. Al deze spelers zijn betrokken in een aantal gerechtelijke geschillen.

Accentis slaagde er vorig jaar een verliespositie terug om te buigen in een winstpositie. De geruchten willen dat Cok zijn belang in Accentis stelselmatig is aan het opvoeren. Een aantal waarnemers gaan er ook van uit dat Accentis meer waard is dan zijn huidige koers van 0,04 euro per aandeel. Voer voor speculanten dus, maar vergeet niet, wie tussen de grote vissen wil zwemmen, moet als eens tegen een beet kunnen.