Kapitaalverhoging en warrantplan voor Armonea

nicholas-cantor
Nicholas Cantor, CEO van Armonea Group.

De Armonea Group, de grootste Belgische exploitant van rusthuizen, trekt zijn kapitaal op met 20,8 miljoen euro tot 229 miljoen euro. Daarnaast wordt een warrantplan uitgewerkt voor het topmanagement waardoor het kapitaal opnieuw stijgt tot 231 miljoen euro. Armonea is voor gelijk delen in handen van de Rijkste Belgische families via de holding Verlinvest en van de familie Van den Brande.Armonea beheert in totaal 132 zorgsites waarvan 83 in België, 17 in Duitsland en 32 in Spanje. Daarnaast exploiteert de groep 29 dagverzorgingscentra. Armonea telt meer dan 9.800 medewerkers die zorg dragen voor meer dan 15.000 senioren.

De kapitaalverhoging gebeurt door inbrengen van de holdings Cofintra en Oaktree Invest, respectievelijk in handen van de AB-Inbev families en de familie Van den Brande.

De uitgeschreven warrants worden onderschreven door Nicholas Cantor en Chris Cools, beiden topmanagers van Armonea en beide afkomstig uit de AB Inbev groep. Nicholas Cantor werkte voor Verlinvest onder meer in Azië. In 2012 werd hij bij Armonea als CEO verantwoordelijk voor groei en ontwikkeling. Chris Cools werkte 17 jaar bij AB Inbev voor hij CEO werd van Armonea.