Kempen kost Coucke centen

“Sell while you can”. Met deze ondubbelzinnige titel stuurde het Nederlandse beurshuis Kempen deze namiddag een verwittiging de wereld in met betrekking tot het aandeel Fargon, de groothandelaar voor apothekers. En die verwittiging miste zijn doel niet, de koers van Fagron in Brussel zakte met meer dan 10 procent van 23,8 tot onder de 21 euro. De rijkste onder de apothekers, Marc Coucke, verloor daardoor op slag 2,8 miljoen euro.Al bij al kon het nog slechter zijn gelopen voor Marc Coucke. Fagron bereikte eerder vandaag een dieptepunt van 17 euro, of een potentieel verlies voor Marc Coucke van 6,8 miljoen euro. Maar na die snelle val veerde de koers terug op om te stabiliseren net onder de 21 euro.

Fagron meldde begin vorige maand dat het bedrijf in gesprek was met meerdere partijen die geïnteresseerd zijn in een mogelijke overname van de apotheekbevoorrader. De koers van Fagron kende daarop vorige week een sterke groei. In de nieuwe analyse schrijft Kempen dat de recente koersstijging van het aandeel Fagron een goede verkoopkans biedt. Bovendien is er volgens analisten van de zakenbank een reële kans dat potentiële kopers afhaken.

Fagron is het vroegere Arseus, een afgesplitste dochter van Omega Pharma die door Coucke naar de beurs werd gebracht. De voorbije maanden cumuleerde Coucke terug Fagron-aandelen. Het is nu afwachten wanneer Coucke langs de kassa zal kunnen passeren.