Kevin De Bruyne, het verbrande goudhaantje van 78 miljoen euro

Kevin De Bruyne (rechts) in het gezelschap van Eden Hazard. (Foto: Belga Images)

We maken geen kans. We zijn te oud.” Dat ene zinnetje, uitgesproken in een interview met de Britse krant The Guardian, achtervolgt Rode Duivel Kevin De Bruyne. Maar de 31-jarige stervoetballer zei wel meer dan dat. Hij is de best betaalde speler van Manchester City, dit jaar goed voor een globaal loon per seizoen van 23 miljoen euro. Een herberekening van zijn vermogen brengt hem op 78 miljoen euro, onder de 95 miljoen van Eden Hazard maar boven de 60 miljoen van Thibaut Courtois. “Ja, dat is veel geld, maar is het te veel? Als de club het zich kan permitteren, dan is het niet te veel. Geen populair antwoord, maar zo zie ik het.” zo zegt hij daarover in hetzelfde interview. Populair is hij nu alvast een stuk minder.

Eerst over zijn analyse van de nationale ploeg. Het volledig citaat gaat als volgt: “In 2018 hadden we onze kans. We hebben geen slechte ploeg, maar we worden ouder. We zijn enkele sleutelspelers kwijt. Er zijn goede nieuwelingen, maar die halen nog niet het niveau van andere spelers in 2018. Ik zie ons eerder als outsiders.”



En dan over zijn verloning. Vindt hij dat hij te veel betaald wordt? “Nee. Ik vergelijk het met een zanger op een concert waar 60.000 mensen naartoe komen. Ik kijk ernaar met enige logica. Miljoenen volgen het voetbal op tv, 60.000 wonen de match bij, de inkomsten van de club schommelen rond de 600 miljoen euro. Ja, dat is veel geld, maar is het te veel? Als de club het zich kan permitteren, dan is het niet te veel. Geen populair antwoord, maar zo zie ik het.” Het belangrijkste, aldus De Bruyne, zijn mijn twee kinderen. “We houden onze voetjes op de grond. Wat makkelijker is voor ons dan voor de kinderen, omdat zij een bepaalde levensstijl gewend zijn. Ze gaan naar een privéschool tussen kinderen met een gelijkaardige achtergrond. Ze begrijpen het wel, als we familie bezoeken, dat er andere soorten huizen bestaan en een ander leven.”