Het verband tussen de villa van Raf Vanthoor en Kevin De Bruyne

Raf Vanthoor is in de eerste plaats gekend als de Limburgse producent van keukenmateriaal BerghoFF. Maar in 2018 werd plots bekend dat hij ook de eigenaar is van de duurste villa van Limburg. In de pers verschenen foto’s van het villadomein nabij het circuit van Zolder, goed voor onder meer negen slaapkamers, acht badkamers en tien toiletten, een zwembad met muziek onder water, een sauna en alle bijhorende luxe. Nu vertelt Vanthoor hoe een en ander in elkaar zit. Enkele jaren terug overwoog hij te verhuizen naar de VS. “De vastgoedmakelaar zei toen dat hij wel een kandidaat kende voor mijn huis: de manager van Kevin De Bruyne. Kevin had al bouwgrond gekocht in Bolderberg, maar misschien zou hij hem nog kunnen ompraten of vond hij een andere voetballer die interesse had. Manager De Koster is toen langs gekomen met een fotograaf, en dat zou discreet gebeuren. Maar een halfjaar later stonden die foto’s plots toch in Het Belang.” aldus de ondernemer.Het is nu in datzelfde Belang van Limburg dat Vanthoor voor het eerst zijn verhaal doet. “Ik overwoog toen, na mijn scheiding, om gedeeltelijk in Amerika te gaan wonen en hier iets kleiners te bouwen, maar dat was helemaal niet concreet. Ik had hier verderop een verkaveling die te koop stond.” aldus Vanthoor die op die manier in contact kwam met Patrick De Koster. En zes maand later moest ondervinden dat de foto’s van zijn villa plots in de krant stonden. “Terwijl ik zo fel op mijn privacy gesteld ben.”, aldus de nu 53-jarige Vanthoor. “Mijn kinderen en vrienden waren helemaal geshockeerd.” Patrick De Koster was tot de zomer van 2020 manager van Kevin De Bruyne. De Rode Duivel verbrak echter alle overeenkomsten met De Koster wanneer bleek dat die financieel in opspraak kwam binnen het voetbal en later ook een maand in voorhechtenis zat. 

“Achteraf gezien zou ik zo een huis ook nooit meer bouwen. Maar een vriend had me verteld dat ik thuis moest zorgen dat mijn gezin alles had. In die visie is dat toen gebouwd.” aldus Raf Vanthoor. Dat ‘alles’ omvatte in het bouwjaar 2004 een terrein van 8.800 m² met een woonoppervlakte van 2.200 m²: 1.975 m² voor de villa en een tweede gastenverblijf van 290 m². Goed voor twee eigen cinema’s met Ferrarizetels, een casino, discotheek, carwash en autolift, negen slaapkamers, acht badkamers en tien toiletten, een zwembad met muziek onder water, een sauna, een gigantische wijnkelder, manege en tennisbaan. 

Dat villa dicht bij het circuit van Zolder ligt, is geen toeval. Vanthoor vroeger en zijn zoon Laurens nu zijn immers geharde racepiloten. Ondertussen investeert en onderneemt Vanthoor zelf ook in vastgoed. “In België en Amerika, en nu zijn we recent gestart in Spanje met de bouw en renovatie van villa’s, zo vertelt hij. Ik beschouw dat als mijn pensioenactiviteit. Laurens is ook bezig met tiny houses. Ik denk dat dat iets is wat hij na zijn racecarrière kan doorzetten en misschien krijgen de andere twee kinderen er dan ook wel interesse voor.” (Hieronder het interieur van de villa)