Familie Vanthoor [493]

Vanthoor Raf

Vermogen € 39 709 000
Gekend als BergHOFF
Activiteit Productie en verkoop van keukenmateriaal
Inplanting Heusden-Zolder (Limburg)
Tendens Neutraal
Huidige positie 493


Vader Vanthoor werkte in het Limburgse Reppel bij een bedrijf dat bestekken en kookpotten produceerde. Dat bedrijf stuurde hem naar Zuid-Korea om daar een productie-eenheid te openen. Na zijn terugkeer begon de ondernemende Vanthoor zelf kookpotten te importeren. Het bedrijf wordt vandaag geleid door zoon Raf Vanthoor. Wanneer na de val van de Berlijnse Muur de Oost-Europese grenzen opengingen, was hij een van de eerste ondernemers die naar landen als Polen, Rusland en Oekraïne trokken. Zijn merk BerghoFF is er op de dag van vandaag marktleider in het segment van het betere keukenmateriaal. In de belevingswereld van Berghoff Worldwide staan koken, eten en drinken centraal. Als producent en verkoper van kook-, eet en tafelgerei is BerghoFF actief in alle werelddelen. Het exporteert zijn producten naar 63 landen. 96 procent van de 50 miljoen euro omzet realiseert het buiten België.

Kern van het bedrijf is het aanbieden van betaalbare kwaliteitsproducten met een hoog designgehalte. “Wat mooi, goed en betaalbaar is, is begeerd. Overal ter wereld, ook op plaatsen waar onze producten nog niet op de markt zijn, staan wij bekend als leverancier van high end -producten” zo klinkt het officieel.

De Verenigde Staten en Oost-Europa zijn groeimarkten voor de familie Vanthoor, net zoals het Midden-Oosten en China. Het productengamma van BerghoFF is ruim opgemaakt waardoor verschillende eetculturen er hun gading in vinden. Innovatie en de snelheid waarmee ze op de markt wordt gebracht, zijn belangrijke sleutels voor het succes van het bedrijf. Het motto van CEO Raf Vanthoor luidt dan ook: “Als iedereen in één richting kijkt, dan ga ik de andere kant uit.” Berghoff Worldwide heeft het hele proces van concept tot eindproduct zelf in handen. Maar niet alles wordt binnen het bedrijf uitgevoerd. Het ontwerp gebeurt in een eigen grafische en designafdeling. De productie wordt uitbesteed naar Oost-Europa en het Verre Oosten. De verkoop is in handen van netwerkpartners.

Raf Vanthoor is al langer een fanaat van snelle wagens. Zo lag hij aan de basis van de vennootschap KRK wat staat voor het autoteam van Koen (Wauters), Raf (Vanthoor) en Kris (Wauters). Twee jaar terug, wanneer een Nederlandse partner afhaakte, moest Raf Vanthoor zijn sponsor-stuurwiel aan de wilgen hangen. Hij hield er wel een nieuwe showroom aan over, niet toevallig in Zolder, KRK Cars genaamd. De specialiteit van KRK Cars zijn wagens van de VAG Groep. Dat zijn de merken Volkswagen, Audi, Porsche, Seat en Skoda. Maar er is meer. Men kan er ook een Lamborghini, Bentley en zelfs een Ferrari kopen. Zijn zoon Laurens Vanthoor is op vandaag een verdienstelijk raceplioot.