NIEUW – “The sky is the limit”, nu in Limburg

Seka Dobric

Het leven van Seka Dobric leest als een sprookje, zeker als je de website ziet waar ze haar biografie “Vlucht naar mijn droom” voorstelt. “Het verhaal van een klein en fragiel meisje uit het getto in het voormalige Joegoslavië dat na een familietragedie de wereld van het Westen ontdekt. Ze zag haar land uit elkaar vallen en besloot de nog te prille liefde naar België te volgen. Daar investeerde ze in zichzelf en zocht de kansen op die haar pad kruisten.” Eén van die kansen is alvast het tv-programma “The sky is the limit” dat dit voorjaar start op de commerciële omroep Vier. In 2008 werd Dobric op haar 41ste verkozen tot Miss Belgian Globe. Maar in ‘The sky’ zal ze vooral te zien zijn met het bedrijf DL Group dat ze samen met haar man runt, een KMO gespecialiseerd in vochtbestrijding.

Gisteren stelden wij u de eerste serie deelnemers voor aan het nieuwe seizoen van “The sky is the limit”. Waar we gisteren in de Kempen zaten, zijn we vandaag in Limburg. We starten het tweede deel met Seka Dobric en haar echtgenoot Christian Lemable. Ze ontmoetten elkaar in 2004 bouwden een bedrijf uit dat een vaste plaats veroverde in Vlaanderen op het vlak van opstijgend vocht en kelderdichting. Seka Dobric studeerde Engelse taal en literatuur aan de universiteit van Sarajevo en vluchtte naar België voor het uitbreken van de oorlog in haar moederland, ex-Joegoslavië. Ze werkte als luchthavenmanager voor KLM en diende haar beroepsactiviteiten even ‘on hold’ te zetten wegen gezondheidsproblemen (CVS). In 2005 richtte ze samen met Christian Lemable DL Vochtbestrijding op. (Lees verder onder de foto)Niels Lagrange

In het Limburgse Overpelt is de familie Lagrange actief met de verkoop van vloeren en vloerbedekkingen. Maar het is vooral met hun zoon Niels dat ze in de belangstelling komen. Recent bijvoorbeeld wanneer die Marieke Vervoort in zijn Lamborghini meenam op het circuit van Zolder. Het was de laatste wens van Vervoort vooraleer ze uit het leven stapte. In 2007 schreef Niels Lagrange geschiedenis door als jongste piloot ooit op zijn 16de aan te treden op de startgrid van de 24 uren van Zolder met een Dodge Viper. In 2008, zijn eerste seizoen Belgian GT Championship, sleepte hij de kampioenstitel in de wacht en werd hij tweede in de 24 uren van Zolder. Na enkele jaren onderbreking kwam hij in 2015 terug op de racebaan. In 2019 startte hij zijn derde seizoen in de Lamborghini Trofeo.

In de autosport vinden we wel meer namen terug van telgen van Rijkste Belgen zoals Anthony Kumpen, Dries Vanthoor en Louis Machiels. Maar enkel Lagrange zal centraal te zien zijn in “The sky is the limit”. En zijn indrukwekkende Lamborghini bolides natuurlijk. (Lees verder onder de foto)

Guy en Sona Penders

De Genkse vastgoedmakelaar Guy Penders profileert zich als specialist in de verkoop van vastgoed in Dubai. De Verenigde Arabische Emiraten behoren tot de meest welvarende maar ook meer agressieve landen in de wereld. De federatie telt zeven emiraten, waarvan Dubai een van de belangrijkste is. Penders belooft er een gemiddelde groei van drie tot zes procent per jaar op vastgoedinvesteringen. De beloofde rendementen op de huurinkomsten bedragen elk jaar minimaal zeven procent netto.

Penders heeft al wat ervaring op TV. In 2011 was hij de eerste gast van het VTM-programma ‘Stille weldoeners’. Penders ging voor de opnames undercover in Aalst. De self made man liet zijn trendy villa en comfort achter en installeerde zich in een caravan in een achtergestelde buurt van de carnavalsstad. “Ik wou hieraan meedoen omdat het me nuttig leek om eens back to basics te gaan en om te kijken hoe slecht arme mensen het écht hebben”, vertelde hij daarover. In “The sky is the limit” gaat hij niet under cover. Integendeel.