NIEUW – “The sky is the limit”, toch zeker in de Kempen

Romy Biscop, één van de nieuwe gezichten in “The sky is the limit”

Dit voorjaar lanceert de commerciële omroep Vier een vijfde serie van de format “The sky is the limit”. In de eerste serie ging TV-maker Peter Boeckx op zoek naar extraverte miljonairs die niet bang waren om hun levensstijl toe te lichten: Willy Naessens en wijlen Philiep Cracco bijvoorbeeld. Maar doorheen de jaren werd het steeds moeilijker nieuwe miljonairs te vinden die wilden meewerken aan de serie. Serie 4 verzonk zelfs een stuk in de schandaalsfeer. Nu belooft Boeckx enkel nieuwe gezichten. Onze redactie slaagde er in die nieuwe gezichten toch een al gezicht te geven, wat we u vandaag voorstellen. Wat opvalt? Het gaat om uit de kluiten gewassen middenstanders, harde werkers, zeker en vast, maar nog geen super miljonairs die bij de Rijkste Belgen thuishoren. Maar TV-publiciteit kunnen ze allen gebruiken. Vandaag stellen we de eerste drie gasten voor, morgen de volgende drie. En die eerste drie komen allen uit de Kempen.

In Westerlo runt de 37-jarige Romy Biscop de winkel “Mio Caro” met als baseline “Fashion & Things”. Mio Caro ging in 2009 van start als een klein dameswinkeltje in Tongerlo en is nu uitgebouwd tot een winkel met 2 verdiepingen die naar eigen zeggen garant staat voor trendy betaalbare mode. In een decennium groeide Romy’s zaak van 40 naar 600 vierkante meter, van twee naar dertien paskamers en van één naar acht medewerksters. Romy’s shopassistentes noemen zichzelf de Mio’kes. In het voorjaar van 2019 opende Biscop nog in Westerlo Little Mio, een kledingwinkel voor baby’s. “The sky is the limit” vormt ongetwijfeld een mooie reclame voor de jonge onderneemster die op weg is om haar eerste miljoen bijeen te werken. (Lees verder onder de foto)



Frederik Laeremans met zijn vader Geert.

De 32-jarige Frederik Laeremans is de kleinzoon van Florent Laeremans die in 1967 zijn eigen betoncentrale opstartte in Herselt in de Kempen. 20 jaar later werkten 150 mensen bij het bedrijf en werd de betoncentrale verkocht aan Interbeton. Geert Laeremans, vader van Frederik, ging daarna opnieuw van start met Superbeton, een bedrijf in wegenbouw, gericht op openbare aanbestedingen. Frederik is nu operationeel directeur van Superbeton. Onder zijn beleid wordt een nieuwe site gezocht om het bedrijf in te planten. De bestaande site kan dan worden omgevormd in een KMO-zone. Frederik richtte samen met een partner ook nog de nachtclub en dancing Zero Degrees in Westerlo op. Die is nog niet uit de rode cijfers. Maar met “The sky is the limit” komt daar misschien verandering in. (Lees verder onder de foto)

Jori Martens

Jori Martens is door zijn moeder Katty van kleins af aan ondergedompeld in het leven van de zelfstandigen. De familie Martens heeft haar thuisbasis in Aarschot waar ze een halve megameubelwinkel uitbaat, Slaapcomfort Beets-Patteet. Die winkel draait goed maar bleef lang buiten de kijkers van de media. Tot op dinsdag 7 juni 2016. Een noodweer brak los boven Aarschot. Binnen het uur stonden de showroom, de burelen en de privévertrekken van de familie onder water. 100 bedden dreven op het water. Vier turbines hebben wekenlang gepompt om het vocht buiten te krijgen, Het hele gebouw was doortrokken van het vocht. Ettelijke maanden later heropende Beets-Patteet echter de deuren. “De overstroming heeft ons 1,2 miljoen euro gekost”, becijferde Jori. Met “The sky is the limit” zal de zaak wellicht opnieuw de media halen. Tot groot genoegen van de familie Martens.