Philip Cracco verliest de strijd tegen kanker

Philip Cracco is overleden. De flamboyante hr-ondernemer verloor de strijd tegen kanker, een ziekte waar hij al sinds 2016 tegen streed. Het nieuws werd bekendgemaakt via de Facebookpagina van Jobfixers, het rekruteringsbedrijf dat Cracco oprichtte. ‘Tegen wil en dank beseften we al een tijdje dat die vreselijke ziekte Philip uiteindelijk toch klein zou krijgen, ondanks zijn verbeten vechtlust’, schrijft medeoprichter Lieven Bonamie in de Facebookpost. ‘Ik ben Philip oneindig dankbaar voor de vele mooie momenten dat we in de afgelopen vijftien jaar hebben mogen beleven.’



Cracco bouwde tussen 1993 en 2014 de interimgroep Accent uit. Met Cracco kende Accent een snelle groei. Hij verkocht in 2014 zijn Accent-aandelen aan de Franse durfkapitaalgroep Naxicap. Later kocht hij horlogemaker Rodania als diversificatie. Maar dat leverde niet de verwachte rendabiliteit op. Rodania werd opnieuw verkocht. Daarna keerde Cracco terug naar zijn basis. Hij startte opnieuw in de interimsector met het bedrijf Jobfixers.

Cracco werd bij het brede publiek vooral bekend na zijn deelname aan het Vier-programma ‘The sky is the limit’, dat rijke Belgen volgde. De man was een tijdlang paracommando en hield van racecircuits. Hij was ook lid van het World Expedition Rally Team, waarbij hij op de motor exotische landen verkende. Cracco laat een vriendin, Aisha, na, en twee kinderen uit een vorig huwelijk. Zij maken intussen deel uit van het dagelijks bestuur van Jobfixers.