De familie Cracco [244]

Vermogen € 99 946 000
Gekend als Accent Jobs
Activiteit Uitzendbureau
Inplanting Roeselare
Tendens Stijgend
Huidige positie 244


Het uitzend-selectiekantoor Accent Jobs maakt deel uit van The House of HR, dat ook andere gespecialiseerde HR-bedrijven omvat. Het werd in de zomer van 1995 opgericht door Philip Cracco (ceo The House of HR) en Conny Vandendriessche (coo The House of HR). Na twee jaar werd duidelijk dat interimjobs niet de goede focus waren: jobs met optie op een vast contract leverden immers betere kandidaten en een sterke band met de werkgevers op. Accent Jobs groeide snel en kreeg er jaar na jaar extra (gespecialiseerde) uitzendkantoren bij. Vandaag telt ons land 193 Accent Jobs-kantoren met meer dan 600 eigen medewerkers. In 2006 stapte de GIMV in de groep om zes jaar later zijn participatie van 33 procent te verkopen aan het Franse Naxicap. Nog eens twee jaar later verkocht ook Philip Cracco zijn aandelen aan Naxicap.

Avontuur schrikt Cracco niet af. Hij was een tijdlang paracommando. “Parachutist en dus met rode baret”, zegde hij daarover fier aan Trends. Later werd hij verkoper bij onder andere Rank Xerox. Tot op vandaag is hij lid van het World Expedition Rally Team, wat hem op de motor naar exotische landen brengt.

In 2015 kocht Cracco het uurwerkmerk Rodania over van het investeringsfonds BV Capital Partners. Rodania leidde een wat vergeten bestaan. Cracco wil het merk zijn oude wereldfaam teruggeven. Hij geeft zichzelf daarvoor 6 jaar de tijd. Ook de winstgevendheid van Rodania wil hij snel opkrikken. Maar dat plan loopt finaal slecht af. Cracco vindt geen overnemer voor Rodania. In 2018 zet hij de waarde van het luxebedrijf op 0 euro.

In 2016 debuteerde hij met zijn echtgenote Aisha in het programma ‘The sky is the limit’ van Vier. Vanaf dat moment is hij een regelmatige gast in diverse media. Daarbij gaat het zowel over zijn huwelijksmoeilijkheden als over zijn huwelijksgeluk. Ondertussen keert hij terug naar zijn roots en start het nieuwe interimkantoor Jobfixers op.

In 2017 blijkt dat Philip Cracco slachtoffer is van kanker. Begin 2020 overlijdt hij. Zijn twee kinderen, Pieter-Jan-Michiel (24) en Marie-Julie-Pascale (21), zijn op dat moment al geïntroduceerd in Jobfixers dat verder wordt geleid door Lieven Bonamie.