UPDATE – NIEUW – Philip Cracco zet waarde Rodania op 0 euro (en incasseert 4 miljoen euro verlies)

Philip Cracco met Aïsha Van Zele op Instagram

De mediagenieke ondernemer Philip Cracco heeft de waarde van zijn holding Megas Beheer teruggebracht tot 0 euro. Megas Beheer controleert zowel de productie als de verkoop van de luxehorloges Rodania. Cracco zoekt al maanden tevergeefs naar een overnemer voor het luxebedrijf. De afwaardering van Megas Beheer duwt zijn Luxemburgse patrimoniumholding Achares over 2018 naar een verlies van 4,3 miljoen euro. Het is het tweede opeenvolgende verliesjaar voor Achares. In 2017 bedroeg dat verlies 3 miljoen euro als gevolg van een oude belastingclaim. De toekomst van Rodania is onduidelijk. De laatst gepubliceerde balans van de productievennootschap Montebi op datum van 30 juni 2017 geeft een zwaar negatief beeld. Het overgedragen verlies verlies beliep toen 16 miljoen euro, het eigen vermogen was negatief voor 12 miljoen euro.

Met het afschrijven van Rodania zakt het vermogen van Cracco door de grens van 100 miljoen euro, van 107 miljoen naar 99 miljoen euro. Cracco startte recent de nieuwe interimgroep Jobfixers op. Die beschikt nu al over 87 kantoren in Vlaanderen. De West-Vlaamse ondernemer legde de basis van zijn vermogen met de uitbouw van de uitzendgroep Accent Jobs samen met Conny Vandendriessche. Hij verkocht zijn aandeel in het bedrijf in 2013.Cracco, die bekend werd met het tv-programma The sky is the limit en zijn huwelijk met Aïsha Van Zele, stelde eerder al dat Rodania voor hem een mislukking is geworden. De waarde van Rodania lijkt nu teruggebracht tot de waarde van de merknaam. Cracco zelf heeft ook af te rekenen met gezondheidsproblemen. Ook al om die reden is hij ook op zoek naar mede investeerders in Jobfixers. Hij controleert nu 80 % van de uitzendgroep. 20 % is in handen van de manager Lieven Bonamie.

UPDATE

In een reactie laat Philip Cracco weten dat het merk Rodania en de bijmerken verkocht zijn aan het management. Het gaat dan om William Longueville en zijn echtgenote Charlotte Pyck. Longueville was eerder financieel directeur van luierproducent Ontex en CEO van vlaggenproducent Wollux die nu in handen is van Christian Dumolin.