Familie Boël pompt 150 miljoen euro vers kapitaal in Drylock van Bart Van Malderen

Bart Van Malderen

De familie Boël onderschrijft via haar investeringsholding Sofina een kwart nieuwe aandelen in de groep Drylock van Bart Van Malderen. Die laatste bouwt in snel tempo een heel nieuwe producent uit van hygiënische luierproducten op basis van extra dunne technologie. Sofina legt voor de operatie 150 miljoen euro op tafel. Drylock wordt daarmee gewaardeerd op 600 miljoen euro. Dat is veel geld voor de groep die momenteel volop opstartkosten aan het verwerken is. Het bewijst wel dat de familie Boël gelooft in de groei opportuniteiten van het Drylock project.

In een persbericht zegt Harold Boël, CEO van Sofina: “We waren onder de indruk van de snelheid en het succes van Drylock Technologies tot nu toe. De ondernemersgeest, het state-of-the-art productieplatform met een wereldwijde aanwezigheid, de portfolio van duurzame producten, de gezonde en veelbelovende klantenmix en onze vergaderingen met het Drylock-team hebben allemaal bijgedragen om ons te overtuigen van de verdiensten van deze investering.”Sofina ziet in Drylock dus een lange termijn investering. Daarbij blijkt de familie Boël een loyale partner te zijn. Zo was het jarenlang een stabiele aandeelhouder van de groep Deceuninck en is het dat nog steeds in distributeur Colruyt. De familie Boël wordt nu wel een soort concurrent van de groep GBL van de familie Frère. Die stapte immers in het kapitaal van Ontex, grote concurrent van Drylock, maar meteen ook het bedrijf dat de vader van Bart Van Malderen decennia terug zelf opstartte en dat ondertussen werd verkocht.

Bart Van Malderen, CEO Drylock Technologies, reageert: “We hebben Drylock de voorbije zeven jaar in een ongelooflijk snel tempo uitgebouwd. We hebben vier nieuwe fabrieken operationeel opgestart en vijf bestaande productie eenheden in Rusland, Italië, Noord-Amerika en Brazilië overgenomen. Dat alles op basis van productinnovaties met eigen technologie zoals de fluffless- en channel-technologie.”