Machiels bouwt mee aan grootste Duitse vakantiepark

De Genkse houtskeletbouwspecialist Machiels Building Solutions heeft een contract ondertekend met Center Parcs, onderdeel van de groep Pierre et Vacances, voor de productie en montage van 401 vakantiehuizen. Het vakantiepark in het Duitse Park Allgäu opent eind 2018 al de deuren. Het bedrijf is voor 87 % in handen van de familie Machiels en voor 13 % van de Limburgse Reconversie Maatschappij. Het contract zal 50 arbeidsplaatsen creëren en moet het bedrijf helpen uit de rode cijfers te raken.“Begin juni produceerden we de twee eerste demo-bungalows in onze productiehal in Genk, zegt CEO Filip Vercauteren. De vakantiewoningen zijn casco, inclusief PVC buitenschrijnwerk en gevelafwerking in thermisch gemodificeerd hout. In Park Allgäu worden vervolgens de prefab badkamers, trappen, open haarden en dakelementen ter plekke gemonteerd.”

In augustus 2017 startte de bouw van de 401 vakantiewoningen officieel. De bungalows worden geproduceerd in Genk en gemonteerd in Duitsland aan een ritme van twee per dag. Dat is nodig, omdat Center Parcs erop mikt om het park in het laatste kwartaal van 2018 te openen.

Vorig jaar haalde het bouwbedrijf een omzet van 8 miljoen tegenover 5 miljoen in 2015. Het verlies van 3,8 miljoen in 2015 werd herleid tot een verlies van 2,8 miljoen. Machiels Building Solutions besloot enkele jaren terug zich ook te richten naar de projectmarkt. En dat blijkt nu een goede keuze te zijn geweest.