Marc Coucke: het is de schuld van de pers

Coucke VTMApotheker ondernemer Marc Coucke is niet te spreken over de manier waarop de pers hem behandelt in het overnamedossier van zijn vroeger bedrijf Omega Pharma door het Amerikaanse Perrigo. Het laatste nieuws in dat dossier kwam er afgelopen weekend toen bekend werd via deze website dat het advocatenbureau Bernstein Liebhard uit New York ontevreden Perrigo-aandeelhouders verzamelt om zich te keren tegen het Amerikaans bedrijf. Die zou de beleggers verkeerd hebben voorgelicht omtrent de overname van Omega Pharma. “Die class action suit, dat is niet tegen mij.” zo zegt Marc Coucke nu.



De populaire Marc Coucke bleef de voorbije weken duidelijk onder de radar. Binnen het juridische opbouw van het conflict met Perrigo onthield hij zich van commentaar. De commerciële zender VTM kon Coucke nu onderscheppen op de uitreiking van de trofee voor de ‘Profvoetballer van het jaar’. Coucke gaf er volgend kort commentaar: “Die class action suit, dat is niet tegen mij. Maar daar worden dan foto’s van mij tegen gezet, ik bedoel, wij hebben altijd alles ongelofelijk correct gedaan en we gaan dat ook blijven doen. De pers is nu plots beginnen schrijven dat wij van alles misdaan hebben, en omdat wij niet kunnen reageren bevestigen anderen dat dan en wij kunnen nog altijd niets zeggen. Ik kan het niet ontkennen, sommigen profiteren daarvan om ons elke dag op de eerste pagina van hun gazet te zetten. Ik hoop voor hen dat ze daar meer gazetten mee verkopen, maar wij slapen zeer gerust.”

In april 2015 had Perrigo gesteld dat de overname van Omega Pharma een grote meerwaarde zou betekenen voor het bedrijf. Dat was voldoende om een overnamebod van concurrent Mylan af te wijzen. Achteraf bleek dat de overname van Omega Pharma precies het omgekeerde resultaat had. Perrigo boekte meer dan een half miljard euro af op de operatie. Amerikaanse beleggers zeggen nu dat ze door Perrigo in april 2015 zijn misleid. De kans is reëel dat Perrigo onschuldig pleit en de zwarte piet doorspeelt naar Coucke. Die werd eerder door Perrigo kwijting geweigerd als bestuurder van Omega Pharma, een uitzonderlijk gegeven maar wel noodzakelijk om juridisch vrij spel te houden tegenover Coucke.