Marc Coucke vereeuwigd in stripverhaal

Stripverhaal Coucke20.000 exemplaren. Zoveel exemplaren zijn er gedrukt van het stripverhaal “Op zoek naar Ronald Inho” met apotheker-ondernemer Marc Coucke in de hoofdrol. De strip werd afgelopen weekend voorgesteld op de fandag van voetbalclub KV Oostende. Coucke toont zich tevreden met het resultaat. “In de strip heb ik iets langer haar en is mijn buikje iets kleiner, perfect dus.”In “Op zoek naar Ronald Inho” gaat KVO op zoek naar aanvallende versterking. Voorzitter Coucke vliegt daarvoor naar Brazilië in het gezelschap van commercieel directeur Patrick Orlans en sportief directeur Luc Devroe. Ze komen er oog in oog te staan met de Braziliaanse maffia.

De strip werd getekend door Steve Van Bael. “Normaal gezien duurt het ongeveer vier maanden om een stripverhaal te tekenen, ik heb het in de helft van die tijd gedaan.” Ook verschillende spelers figureren in de strip, zoals de nieuwe doelman Silvio Proto en verdediger Jordan Lukaku, naast enkele supporters. Steve Van Bael bracht ook Ergerlijk Eliootje uit, de strip rond ex-premier Elio di Rupo. Ook de reeks Figaro, enkele Kiekeboe -en Jommekestrips zijn van Van Baels hand.

“Op zoek naar Ronald Inho” is te koop in de fanshop van KVO en in de boekhandels en warenhuizen. Hij kost 9,95 euro en is uitgegeven door uitgeverij Mediageuzen.