Marc Coucke wordt bestuurder van Smartphoto

De holding Alychlo van Marc Coucke wordt op 10 mei door de algemene vergadering verkozen tot bestuurder van de beursgenoteerde groep Smartphoto. Coucke zal zetelen in de raad van bestuur. De apotheker-ondernemer controleert 12,5 procent van het digitaal bedrijf. Hij noemde Smartphoto eerder al één van zijn lievelingsaandelen voor 2017. Ook de groep E5 Mode van Etienne Kaesteker krijgt een bestuurder bij Smartphoto. Kaesteker kontroleert 14,5 procent van Smartphoto. De grootste individuele aandeelhouder van Smartphoto is Philippe Vlerick, goed voor 17,2 procent van de aandelen.



Smartphoto is specialist in de productie en distributie van digitale prints en fotografie. Het bedrijf produceert foto’s op allerlei materialen die het verkoopt via internet. Het kenden een aantal moeilijke jaren maar kan zich nu terug rechtzetten na een succevolle turn around. Met de communie- en lentefeesten breekt voor Smartphoto een belangrijke commerciële periode aan.

Smartphoto haalde vorig jaar een omzet van 45 miljoen euro, bijna een derde meer dan het jaar daarvoor. In datzelfde jaar groeide Smartphoto onder meer door de overname van het Nederlandse Webprint. Die overname vergde wel 1,6 miljoen euro kosten waardoor de nettowinst beperkt bleef tot 1,3 miljoen euro. Een laatste nieuwkomer in de raad van bestuur van Smartphoto is de 35-jarige Alexandra Leunen die ervaring opdeed bij digitale start ups.