Marc Vandecruys en Fedrus saneren 100 jobs weg

Bij de leverancier van dak- en gevelmateriaal Fedrus International zijn 103 banen in gevaar, zo laat het bedrijf weten. Het bedrijf stopt de productie en logistieke activteiten in Vilvoorde, Kampenhout en Manage. De productie verhuist naar Frankrijk, Duitsland en slovakije. Fedrus is voor 67 % in handen van Marc Vandecruys. Het Sofindev kapitaalfonds is minderheidsaandeelhouder. Onder leiding van Vandecruys voerde de groep de voorbije jaren een sterk overnamebeleid. Onder meer de afdeling loden platen van de groep Umicore kwam bij Fedrus terecht. Die sterke groei leidt nu echter tot consolidatie en het saneren van jobs.



In een persbericht verwijst Vandecruys onder meer naar de noodzaak om de organisatie aan te passen, na “jarenlange sterke groei en door een aantal kort op elkaar volgende overnames. We zullen er alles aan doen om de getroffen werknemers zo goed mogelijk te begeleiden, ofwel naar een andere job binnen het bedrijf, ofwel bij de zoektocht naar een baan buiten de groep.”

In Puurs, Kampenhout, Vilvoorde en Deinze zijn de logistieke activiteiten bedreigd. Er komt één centraal logistiek depot, waarschijnlijk in de grotere regio van het Noord-Franse Auby, in de regio van Rijsel en Lens. Van alle aangehaalde Belgische vestigingen zou enkel die in Vilvoorde volledig sluiten. “Deze intentie tot transformatie heeft een potentiële impact op de 253 van de 1.550 medewerkers wereldwijd, en dit in de periode 2019-2021. Als deze intentie doorgevoerd wordt, zou dat in België een impact kunnen hebben op de jobinhoud, plaats van tewerkstelling of voortbestaan van 103 functies.” aldus het persbericht.