Marleen Vaesen wordt onafhankelijk bestuurder van familie Bert en Kinepolis

De bioscoopgroep Kinepolis draagt Marleen Vaesen en Sonja Rottiers voor als onafhankelijk bestuurders. Joost Bert legt zijn mandaat neer als CEO en wordt benoemd als voorzitter van de raad van bestuur. De familie Bert is referentieaandeelhouder van Kinepolis. Vaesen was tot begin dit jaar CEO van de groentengigant Greenyard van Hein Deprez. Haar ontslag bij Greenyard kwam als een verrassing. Hein Deprez nam voorlopig zelf haar plaats in. Het ontslag van Vaesen volgde op de mislukte overname door Deprez van de Amerikaanse fruitgigant Dole. Maar volgens een aantal waarnemers is dat niet de reden voor het ontslag van Vaesen. Met name de intrede van de twee kinderen van Deprez in het bedrijf zou meer hebben doorgewogen dan het mislukte Dole avontuur.Voor haar benoeming tot CEO van Greenyard was de Limburgse Vaesen onder meer directeur bij Sara Lee en haar dochter Douwe Egberts België, en bekleedde ze verscheidene managementfuncties marketing bij Procter & Gamble. Ze is ook lid van de raad van bestuur van lingerieproducent Van de Velde.

Sonja Rottiers was manager bij onder meer Dexia Verzekeringen en Axa Belgium. Joost Bert van zijn kant was 20 jaar CEO van Kinepolis Group. Eddy Duquenne, sinds begin 2008 tevens CEO van Kinepolis Group, zal het dagelijks bestuur van de onderneming verder leiden als enige CEO. Philip Ghekiere, momenteel voorzitter van de raad van bestuur, wordt vice-voorzitter.

In Europa telt Kinepolis 50 bioscopen, verspreid over België, Nederland, Frankrijk, Spanje, Luxemburg, Zwitserland en Polen. Sinds de overname van de Canadese bioscoopgroep ‘Landmark Cinemas‘ in december 2017, telt Kinepolis ook 44 bioscoopcomplexen in Canada.