MEDIA – Mediahuis stopt Nederlands vastgoedplatform Jaap.nl

(Foto: Belga Images)

De Vlaamse mediagroep Mediahuis, met Thomas Leysen als referentie aandeelhouder, heeft eind vorige maand stilletjes de stekker getrokken uit huizensite Jaap.nl. Het label Jaap.nl werd ook uit het portfolio-overzicht van de groep verwijderd. Jaap.nl was het tweede grootste vastgoedplatform in Nederland na de website funda.nl, in handen van een aantal Nederlandse makelaars. Mediahuis stopt dus de strijd op de Nederlandse internet vastgoedmarkt. Mediahuis is in Vlaanderen gekend als uitgever van onder meer De Standaard en Het Nieuwsblad. Jaap.nl kwam bij de groep terecht in 2018 met de overname door Mediahuis van het Nederlandse mediabedrijf De Telegraaf.

Het nieuws over het stopzetten van Jaap.nl werd bekend gemaakt door Emerce, een Nederlandse specialist in digitale marketing. Een woordvoerder van Mediahuis bevestigt dat nieuws: “De site en de app zijn inmiddels offline. Alle makelaars zijn geïnformeerd. Reden voor de beslissing is de sterke concurrentie in de Nederlandse markt die maakt dat Jaap niet langer rendabel is. De afgelopen jaren werd hard gewerkt om het marktpotentieel van Jaap te laten groeien, echter zonder afdoende resultaat. Dit maakt dat Mediahuis geen langetermijntoekomst zag voor het vastgoedplatform en besloten heeft om de activiteiten stop te zetten. ”



Vastgoedplatform Jaap.nl was onderdeel van Mediahuis-dochter Zimmo Group. Die strijdt in België om de internetmarkt van vastgoedzoekertjes met onder meer haar concurrent Immoweb. Die laatste is marktleider in België. U leest hier een analyse van de strijd om de internet vastgoedmarkt in België.