Mevrouw Jeroen Piqueur: daar is de cavalerie!

Optima logoHet is een beeld uit oude cowboyfilms. Wanneer de nood het hoogst is, is de redding nabij en wel in de vorm van de cavalerie van het leger die de indianen terugslaat. In het geval van Optima vervult Benedicte Schumacher de rol van cavalerie voor haar echtgenoot Jeroen Piqueur, gewezen topman van Optima. Iedereen aast immers op 20 miljoen euro van Piqueur, geld dat hij heeft ingezet als persoonlijke garantie voor de Optima Bank. Mevrouw Piqueur roept al die premiejagers nu een halt toe. Mijn echtgenoot gebruikte voor die waarborg geld uit ons gemeenschappelijk vermogen en dat zonder mijn toestemming, zo luidt haar redenering voor de rechtbank.De curatoren, de fiscus, de Belgische staat, de steden en gemeenten, iedereen wil beslag laten leggen op alles wat kan bijdragen om de put te dempen die werd geslagen door de val van de Optima Bank. De 20 miljoen euro garantie is daarvan een doorslaggevend onderdeel. Nu blijkt dat Piqueur ook nog allerlei fondsen voor iedereen verborgen hield in offshore structuren is die inzet meer dan ooit belangrijk. Jeroen Piqueur ontsnapte eerder al in het nippertje aan een beslag op zijn persoonlijke goederen door de fisucs.

En nu is er dus mevrouw Piqueur. Die stelt dat de garantie van haar echtgenoot eenvoudigweg nietig is wegens verleend zonder haar toestemming. Ze wil dat haar klacht gevoegd wordt bij die van haar echtgenoot die zelf ook de garantiestelling aanvecht. De rechtbank stemde daarmee in. Daarmee wint Piqueur alvast enkele weken tijd.

Gisteren werd bekend dat Optima Bank in 2011 alle sporen van zwart geld in de bank fysiek liet vernietigen. In de krant De Tijd ontkent Piqueur dit verhaal. Het gaat volgens hem om geruchten die volledig uit de lucht zijn gegrepen.