Mieke De Clerck (eigenlijk Hanssens) stapt definitief uit Beaulieu

Nicolas Bouckaert, Mieke Hanssens, Nathalie Bouckaert Pollard, Stan Bouckaert, Carl Bouckaert en Stephanie Bouckaert

Mieke De Clerck, de oudste dochter van wijlen Roger De Clerck, heeft haar aandelen in de fabrieken van Beaulieu of Canada en Beaulieu Australië verkocht aan haar familieleden rond Francis De Clerck. Mieke De Clerck was altijd al een buitenbeentje in de familie. Na haar huwelijk met haar ondertussen ex-echtgenoot Carl Bouckaert trok ze naar de VS om er Beaulieu of America op te richten. Dat laatste bedrijf moest vorig jaar de boeken neerleggen. Daarmee bleef de oudste dochter van Roger De Clerck wel buiten de familiale en fiscale twisten die de familie in België verdeelden. De affiniteit met haar ruziënde broers is niet erg groot. Mieke De Clerck laat zich nu Mieke Hanssens noemen naar haar moeder Anne-Marie Hanssens.Beaulieu International, aangevoerd door Francis De Clerck, koopt de fabrieken over van zijn oudste zus Mieke De Clerck. Eerder verloor de familie Bouckaert-De Clerck Beaulieu of America. Dat bedrijf stond onder bescherming van schuldeisers (chapter 11) en ging uiteindelijk over in handen van tapijtmagnaat Bob Shaw. Mieke De Clerck had echter los van Beaulieu of America ook nog twee andere tapijtfabrieken: Beaulieu of Canada en Beaulieu Australië, samen goed voor een omzet van 150 miljoen euro.

Carl Bouckaert en Mieke De Clerck trokken in 1978 naar Dalton, Georgia. Hun oudste dochter Stephanie woont in Chili. Bedoeling was dat hun zonen Nicolas en Stanislas een toekomst zouden vinden in het bedrijf. Dat is dus niet gelukt. Daarnaast is er nog de dochter Nathalie.

Carl Bouckaert is altijd een grote paardenliefhebber geweest. In Dalton beheerde hij een grote stoeterij. Op zijn domein vond in 2013 ook de Amerikaanse editie plaats van Tomorrowland. De ruiter Bouckaert vertegenwoordigde België tien keer op EK’s, WK’s en Olympische Spelen. In 2013 scheidde hij van Mieke De Clerck die zich sedertdien Mieke Hanssens laat noemen. Ze heeft drie broers en één zus. De oudste broer Jan De Clerck scheurde zich af van de familie en ging zijn weg met de Domo groep. Ook de jongste broer Dominiek liet de familie achter zich en concentreerde zich op de spaarbank CKV. Binnen de familie loopt nog steeds een juridisch gevecht om de aandelen van de Beaulieu groep. Fiscaal sloot de familie wel een definitief akkoord met de fiscus. Mieke De Clerck heeft zich altijd buiten dat woelwater gehouden.